Prioriteringer

Her er forrige ukes prioriteringer på treningsfronten. Konkurranselydigheten er i øverste kolonne og hverdagsproblemene i den nederste. Det er lett å se hva som har blitt prioritert høyest og slik blir det nok noen uker fremover.

Jeg merker jo godt at både bilkjøring, tilvenning til sele og stress rundt andre hunder har blitt mye bedre bare på denne uken, så det er ikke noe alternativ å kutte ned på denne treningen. Hverdagen har allerede blitt enklere og Sara fungerer bedre i alle situasjoner synes jeg. Jeg merker jo nå hvordan stresset rundt bilkjøringen har påvirket starten på alle turer, alle hundetreninger osv. Når hun allerede er kjempestresset med en gang hun hopper ut av bilen så sier det seg selv at det ikke er så lett å takle hunder eller fremmende steder på en rolig måte.

Hun har rett og slett blitt kjempeflink, og hun imponerer hver dag på alle områder der hun tidligere reagerte med stress. Jeg begynner endelig å få opp øynene for flatten som rase igjen og det er en god følelse! Senest på tur i dag imponerte hun stort under møte med en ung tervuren som hadde veldig lyst bort til henne å leke. Dette skjedde på en skogsvei så vi hadde allerede gått i over 1 time uten å møte noen, når det da endelig kommer noen bruker det å være verre å takle enn om vi har møtt mennesker og hunder jevnlig på turen. Jeg valgte å stole på henne denne gangen også og lot henne være uten kobbel, jeg stoppet opp rett før vi passerte den andre hunden for å gjøre det litt enklere for henne. Enda denne hunden passerte bare 2 meter unna oss og viste tydelig at den var interessert i lek, sto Sara som en statue fullt konsentrert om meg og omvendtlokkingen med godbiten.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.