Posisjon i fri ved fot

Fri ved fot har vært en litt vanskelig øvelse å komme i gang med for meg og Sol.

De gangene vi har trent fri ved fot har jeg ofte tenkt etterpå “jaja, vi får ha retriever jakten som vår hovedsport”. Jeg har virkelig slitt med å få henne til å skjønne at rompa skal holdes inn mot meg og at hodet hennes skal være på høyde med låret mitt.

Jeg tror hun er så ivrig på å gjøre det bra at hun tror hun er ekstra flink dersom hun går nesten foran meg og ser meg rett i øynene. Jeg har prøvd forskjellige metoder, men har ikke helt fått det til.

IMG_0454 (800x533)

Den siste uken har jeg hatt små økter der vi kun har fokusert på posisjon, uten å strekke strikken slik at det blir for vanskelig for henne. Sol må få mye bekreftelse når hun gjør det riktig slik at hun blir sikker på kriteriene i denne øvelsen. Og når hun ikke får det til så blir hun frustrert og da blir ikke fri ved fot noe gøy øvelse.

Hun har også mye fart og energi i seg og energinivået har vært litt høyt i denne øvelsen og da mister hun konsentrasjonen. Vi har derfor jobbet mye med å senke energinivået. Jeg bruker rolige bevegelser og går litt saktere enn det som er normalt.

IMG_0421 (800x534)

I går trente vi en lang økt med posisjon i fri ved fot og det var så gøy å se filmen etterpå. Hun var med og var engasjert hele tiden selv om dette er mye pirketrening. Jeg synes det er gøy med slik trening, så jeg må beherske meg litt så det ikke blir for mye og kjedelig for henne.

Hun holdt posisjonen sin gjennom hele treningen i går, Kjempebra! Vi rygger mye og tar ofte steg til høyre for å virkelig få henne til å skjønne hvor posisjonen hennes er. Jeg er så fornøyd med progresjonen hennes så kanskje det blir en lydighetskarriere på denne lille Solstrålen allikevel.

                         

You may also like...

5 Responses

 1. Lise Lunde sier:

  Hvordan trener du LP fri ved fot I forhold til jakt-fot?

  • Lill-Iren sier:

   Jeg bruker forskjellige kommandoer på de to, og jeg har helt forskjellig kroppsholdning. Når vi trener jakt går jeg mer avslappet, når vi trener lydighet går jeg mye mer bestemt og i et annet tempo så hunden skiller stort sett greit på disse to. Det er så mange miljøsignaler hunden plukker opp som hjelper den og skille 🙂

 2. Elise sier:

  Så motiverende å se.. så flink hu er 🙂 Gøøyy..

 3. Ann-Olaug sier:

  JA, du er flink, ein god LP-hund er også ein lettare hund å jobbe med på jaktbiten !! så berre kjør på med Sol 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.