Planlegging

Høst og vinter kan være en litt tung tid i forhold til hundetrening.

Men jeg har planer om å få trent mye med begge to. Det er litt deilig å ha en periode uten prøver eller stevner der man bare kan trene uten å ha datoer med stevner å forholde seg til.

En ting jeg har bestemt meg for å ta tak i nå, er å ha med begge hundene på trening. Begge må lære seg å slappe av i bilen når den andre trener. I går hadde jeg en liten lydighetsøkt med Sara der hovedmålet var at Sol skulle trene på å sitte i bilen. Og for første gang satt hun i bil med bakdøren åpen uten å lage et voldsomt spetakkel mens Sara trente. Litt sutring var det, og hun ligger ikke akkurat og slapper av enda, men hun var mye bedre enn hun har vært før.

Jeg var litt trøtt i hodet etter å ha snudd døgnet etter nattevakt, så det var ikke så store planer med Sara sin trening. Jeg har tenkt å lære henne klasse 3 -programmet i løpet av vinteren og vi fikk startet på litt momenter for å se hvordan hun ligger an. Vi har trent litt på klasse 3 tidligere så alt er ikke helt nytt for henne. De øvelsene vi trenger mest tid på er nok apport over hinder og avstanden. Avstanden trener vi på inne et par minutter hver dag og nå begynner stå-ligg ligg-stå og bli veldig bra.

                         

 Planen er også at Sara skal få debutere i jakt til neste år, så det blir en del jakt-trening på henne også i vinter. Jeg var en tur i skogen i dag der vi trente feltsøk. Jeg har kun trent små feltsøk med Sara tidligere, men nå må hun lære seg å gå lengre ut fra meg for å søke. I dag la jeg lange feltsøk uten at hun fikk se det på forhånd. Jeg legger de fleste dummyene langt bak i feltet og jeg gjemmer dem ikke så godt nå i starten. Hun skal få oppleve mestring ved å finne når hun tør å bevege seg langt nok ut. Fin fremgang på Sara i dag.

Jeg fokuserte også mye på “stadga”. Det å sitte i ro selv om det skjer ting rundt henne. Sara har ikke noe problem med at hun knaller, men hun trenger generelt trening på å sitte litt tyngre på rompa i mange situasjoner. Jeg startet også treningen med jaktfot. Sara er ganske høy når hun kommer ut av bilen på et ukjent sted så det er fin trening for henne å starte med det. Ro er stikkordet her.

IMG_9611 (800x533)

Denne boken er utrolig bra og nå har jeg plukket den frem igjen. Det er først nå når jeg trener med Sol at jeg føler jeg har skikkelig utbytte av den. Sara er ikke så tent på de dummyene, hun jobber for belønningen sin hun. Sol er ikke så enkel og jeg må tenke litt annerledes.

Jeg har fått merke at jeg har hoppet over en del grunnleggende momenter med henne. Med Sara var jeg veldig nøye på alt det grunnleggende og det er veldig behagelig å trene jakt med henne. Hun kommer alltid rett inn med dummyen og jeg har ikke hatt noe problem med at hun bytter dummy. Men det er jo fordi jeg har lært henne det.

Med Sol har jeg gått litt raskt frem og det gjør at det blir en del frustrasjon når vi trener jakt. Så hun skal nå lære seg å komme rett inn til meg når hun har funnet dummy, uansett hvor hun er eller hvor mange dummyer som ligger der ute. Disse øvelsene gjorde jeg også med Sara.

                         

Jeg startet med å trene det inne siden det er enklest. Dagen etterpå gjorde vi det samme utenfor huset og i dag gjorde vi det ute i skogen. I skogen kom de samme uvanene tilbake selv om vi kun hadde kort avstand så vi måtte gå helt tilbake til scratch, etter det lyktes hun veldig bra. Fløyten er også med på alle turer nå slik at jeg får belønnet mye innkallingssignalet hos begge to i alle slags miljøer.

Planen er at Sol skal få trene en del lydighet i vinter også, og med to hunder og to forskjellige hundesporter er jeg avhengig av å skrive ned treningsplanene for å føle at vi kommer fremover.

IMG_9610 (800x533)

IMG_9609 (800x533)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.