Perfekt lørdag

Nå sitter jeg her søndagsmorgen med kaffekoppen og pc’en, kun jeg og dyrene som er oppe. Det er deilig å stå opp tidlig og ha huset “for meg selv” en liten stund.

Gårsdagen startet med litt agilitytrening utenfor huset. Det hadde selvfølgelig kommet enda litt mer snø, men det går heldigvis greit med litt slalomtrening allikevel.

Først oppvarming. Så lett og hoppe over, men så viktig å gjennomføre hver gang for å holde hunden skadefri.

Litt ekstra forstyrrelse for Sol da det var aking og vaffelsteking utenfor huset vårt. Unger som leker er det aller morsomste i hele verden for en sosial flat. Og jeg har hatt vanskelig for å konkurrere om oppmerksomheten hennes, men den siste tiden har det gått veldig mye bedre og i dag var det ikke noe problem. Det er noe med det å fylle 4 år som har modnet henne på flere områder.

Vi benyttet muligheten for litt passivitetstrening innimellom treningen, noe Sol taklet veldig bra. Kun ro med alle barna lekende rundt seg.

Simba har skjønt hvor godbitene kommer fra

Vi fikk testet belønningsmaskinen for første gang i trening. Jeg følte vi måtte gå et steg tilbake, da det tok litt tid før hun skjønte opplegget. Hun begynte å fokusere mer på meg igjen i slalomen istedet for fremover. Spesielt når jeg løper ved siden av henne på høyre side, da kan hun begynne å ta slalomsvinger istedet for å løpe rett frem gjennom alleen.

                                             

Men selv om vi gikk et steg tilbake, følte jeg hun fikk mer forståelse for de gangene det ikke ble riktig inngang. Siden jeg nå har kontroll på at hun ikke får belønningen. Og man slipper og måtte rope og løpe etter hunden for å hindre den fra å ta belønningen. Da kan hunden få en negativ opplevelse av hele treningen. Vi har nå begynt å ta inngangen litt mer fra hver side og ikke bare starte rett på.

Etter treningen ble det litt avslapning før vi måtte opp i høyden for å nyte det fantastiske været. Lidaveten var målet og det ble en bra tung tur i nysnøen.

Men det er jo verdt det når man har kommet seg opp.

Vi gikk over fjellet og ned igjen en annen vei. Den veien jeg har holdt meg unna et års tid pga et ubehagelig hundemøte som nesten gikk galt. På vei ned gikk Sol løs og plutselig hørte vi høylytt bjeffing der fremme. Sol var egentlig ganske nære de andre hundene da hun oppdaget dem, så veldig stolt av at hun tok riktig valg å snudde og kom tilbake til meg. Masse belønning og kobbelet på. Igjen var det de samme hundene som sist, denne gangen var de på vei opp og gikk derfor heldigvis i bånd. Begge to var like utagerende som sist gang og eierne sto med hver sin hund ved siden av stien mens de gjorde utfall mot Sol. Sol var så flink og holdt seg ved siden av meg hele tiden mens vi gikk forbi. Jeg derimot gikk med hjertet i halsen og var veldig glad da vi endelig hadde passert. Så da er det bare å fortsette å holde seg unna den veien. Greit nok at de var i bånd denne gangen, men når de skal ned igjen fra fjellet løper de løse siden det er så bratt der. Så får håpe de ikke møter så mange hunder på sin veg…

You may also like...

1 Response

  1. Sanna sier:

    Så fina bilder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.