Oppdatering ukesoppdrag

Jeg lovte jo en oppdatering angående ukesoppdraget vårt. Nå har det gått to uker, men jeg tror to uker fungerer bedre enn en. Disse øvelsene er uansett noe man må fortsette å holde gode rutiner på hver dag for at det skal holde seg ved like. Men det er fint å få en kickstart ved at man trener mye en liten periode for å få de gode rutinene på plass.

Vi har trent mye på det å legge seg på skinnet på kommandoen “gå å legg deg”. Og det fungerer veldig bra. Etter å ha fått noen gode belønninger for det går hun nå på første kommando. Hun har også måtte ligge der til jeg sier det er greit at hun reiser seg. Når vi har besøk kan hun prøve å reise seg noen ganger på eget initiativ, men det er bare å fortsette å være konsekvent med å følge henne tilbake. Det er veldig behagelig å vite at hunden blir liggende der til hun får annen beskjed. Jeg kan be henne legge seg der når det ringer på døren for eksempel, så slipper man at hunden blir med ut i gangen for å hilse.

Jeg var litt spent på om hun kom til å unngå å legge seg på skinnet på eget initiativ i løpet av dagen siden hun erfarte at hun ikke fikk reise seg igjen når hun ville etter å ha blitt kommandert dit. Men hun legger seg der enda ofte enn før, når hun skal hvile, så hun opplever det heldigvis som en positiv plass å være fortsatt.

Det andre vi har jobbet med er å være litt mer forsiktig med tennene sine når hun får godbiter og når vi leker drakamp. Dette er noe vi bare må fortsette med fremover. Det viktigste er at jeg husker på å si fra til henne når jeg kjenner tennene på fingrene mine. Hun responderer med en gang når jeg hyler og trekker meg bort, og hun prøver å være mer forsiktig neste gang. Dette er en uvane hun har hatt lenge, så det tar tid å få den bort.

Hun viser at hun prøver så godt hun kan, og jeg er sikker på at denne lille uvanen er borte til sommeren.

Ellers nyter vi snøen så godt vi kan.

Sol har fått løpetid så vi har rolige dager med lite lydighetstening.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.