Oppdatering fra helgen

I helgen har vi styrt med litt av hvert.

Helgene er ikke de dagene jeg bruker aller mest på hundetrening, da er det mer familieaktiviteter som står i fokus. Siden jeg har mye fri midt i uken prøver jeg å legge det meste av hundetreningen til da.

Fredagen startet vi med tur i skogen. Jeg hadde vært på nattevakt så da er det deilig å bare gå en tur der hundene får løpe uten at jeg trenger å tenke så mye på dem.

Sol bruker fortsatt langline for å kontrollere aktivitetsnivået litt i forhold til skulderen hennes.

Det er så deilig at det går mot vår.

hundene har ikke helt skjønt greia med selfie

Lørdag formiddag gikk vi en tur gjennom bygda. Det er ikke så ofte vi går tur langs veien, men det er greit for å få trene på hvordan hundene skal oppføre seg når man møter folk.

Sara rusler stort sett løs, hun er flink til å ikke løpe bort til andre som vi passerer på veien eller som er ute i hagene sine. Det var litt vanskelig i starten etter at jeg fikk Sol, og jeg følte plutselig jeg hadde to hunder jeg ikke hadde helt kontroll på. Men etter at Sara trente det inn på nytt, med en hund til sammen med seg, så greier hun det veldig fint.

                     

Sol har også blitt veldig flink når vi møter folk. Hun tar kontakt med meg og holder seg hos meg til vi har passert. Det er ikke lenge før jeg føler jeg har kontroll med begge to løse når vi skal passere andre.

På ettermiddagen tok jeg med Sol og jaktfløyten til et skogsområde for å trene litt jaktfot og fløytesignaler. Nå når hun skal ta det litt rolig er det en fin mulighet til å trene på slike ting. Jaktfoten til Sol er helt grei, men absolutt ikke stabil.

Det er mer jeg som passer på at hun holder seg hos meg, enn at hun passer på at hun holder seg ved min side. Jeg kom over denne artikkelen om trening på jaktfot på bloggen “Apportering till vardag och fest”. Den går ut på at hunden må ta litt mer ansvar i å følge med på hvor du beveger deg.

Jeg tar med vilje litt brå svinger og vendinger og belønner hunden bra når den aktivt søker seg inn på min venstre side igjen. Sol syntes plutselig jaktfot ble litt gøy når vi gjorde det på denne måten, og hun skjønte raskt hva som var greia.

Som det står i aritikkelen får du i starten en hund som ser mer opp på deg enn hva som er foretrukket når man går jaktfot (hunden skal jo følge med på alt som skjer rundt). Men det går over av seg selv når man kommer i mer spennende miljø der det faller dummyer og bli skutt.

                     

Jeg likte denne måten å trene jaktfot på og kommer til å fortsette med den. Den er jo også veldig “klikkersk” og det liker jeg. Her varierer man belønningsfrekvensen etter hvor vanskelige forstyrrelser du har rundt. Det skal ikke være for enkelt heller, hunden skal jobbe litt.

Fløytesignalene gikk også veldig bra. Sol er veldig lydhør på stopp-signalet, det hadde jeg egentlig ikke trodd siden hun har en ekstrem arbeidslyst. Nå har vi ikke kommet så langt at vi har testet det når hun er i et søk etter dummyer enda da.

Da vi var ferdige med treningen, la jeg Sol i bilen og la ut et bodspor som skulle få ligge over natten.

På søndag ble det mørkt før jeg fikk tid til å gå blodsporet, det var ikke helt planen. Jeg synes det er vanskelig fra før å huske hvor sporet går selv om jeg har merket det. Når det er mørkt er det enda verre.

                     

Sol er veldig nøye i sporet og går rolig fremover. Det er veldig behagelig. Jeg mistet etterhvert oversikten over sporet og Sol mistet også sporet. Hun viser tydelig når hun sporer og ikke. Jeg lot henne bare lete rundt på egen hånd og fulgte etter henne. Hun jobbet på og ga seg ikke, det er jeg veldig fornøyd med selv om det er irriterende at jeg ikke har nok kontroll til at jeg vet når hun går feil. Plutselig så jeg at hun var på sporet igjen og der dukket merkingene mine opp også, yes!

Ved sporslutt lå skanken og Sol fikk kyllingvinger som belønning.

Skanken bar hun stolt helt ned til bilen.

Jeg føler egentlig ikke jeg har brukt så mye tid på hundene i helga, men når man tar småøkter innimellom så får man trent litt allikevel.

You may also like...

2 Responses

  1. Sofia sier:

    Så fint ni har! Å så skönt med lite snö. Här är det 1 m snö kvar och allt det ska smälta och då blir det blött blött blött…
    Fin by och väg ni går efter 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.