Onlinekurs og passivitetstrening

Endelig har onlinekurset i agilityhandling hos Klickerklok startet. Leksjon 1 besto av en del grunnleggende øvelser, som å kunne lytte til signal uansett forstyrrelser, løpe rett ut til leke på signal, shaping av tunnelen og hopphinderet.

Jeg tok en morgenøkt med Sol og brukte frokosten som belønning. I agility er det nyttig å kunne sende hunden rett frem foran deg, spesielt over de siste hindrene før mål. Så denne grunnøvelsen er starten på det.

                                               

Vi fikk tilbakemeldinger fra Fanny Gott, som etterlyste litt mer fart og intensitet ut til leken. Tydeligere kommando på når hun skulle gå i lek fra sitt og at vi kunne gjøre det litt vanskeligere neste gang ved å prøve uten å holde i halsbåndet.

                                                   

På agilitybanen er det mye stress og fart, og det er veldig nyttig at hunden kan høre på dine verbale kommandoer selv om det skjer mye rundt den. Denne øvelsen legger grunnferdighetene for det.

                                                   

Jeg fikk tilbakemelding på at jeg måtte være mer nøye på kriteriet at potene skulle være i ro i sitten før belønning, og at jeg kunne teste sittkommandoen når jeg holdt i halsbåndet uten å ha kastet ut leke. Det ble veldig vanskelig for Sol å høre på sitt når jeg hadde kastet ut leke og holdt i halsbåndet, for at hun ikke skulle snappe den i stedet for å sette seg. Jeg ville også prøve med kobbel på når vi jobbet med utlagt leke, da det blir enklere for henne enn å holde i halsbåndet. Det at jeg holder i halsbåndet er vanligvis en kommando for at hun skal løpe i full fart til leken.

Denne grunnferdigheten med å høre på vårt signal uansett hva som skjer av forstyrrelser rundt er noe det er verdt å legge ned litt tid i. Dette er ikke bare nyttig på agilitybanen, men kan overføres til alle situasjoner med forstyrrelser. Når Sol lærer seg å sette seg i det hun er ferd med å jage en leke, vil hun også mest sannsynlig høre på min kommando dersom hun er på vei mot noe annet hun synes er spennende som hun ikke får lov bort til.

                                                   

Ellers har vi begynt å shape inn tunnelen og her skal vi etterhvert legge på “tighte” svinger når hun er på vei gjennom.

                                                 

Parallelt med handlingkurset jobber vi videre med slalomen. Nå har vi tilgang på klubbens agilitybane også så da kan vi begynne å trene felt og vippa.

Det er så kjekt å gå onlinekurs igjen, kjempefine leksjoner med gode treningsvideoer. Konkret tilbakemelding på treningen din, og man kan trene akkurat når man vil. Denne uka jeg fri hele uka og kan prioritere masse trening, neste uke blir det nok ikke fullt så mye tid til det. Klickerklok har flere gode onlinekurs her.

Treningspauser er viktig og med dette været og denne utsikten går det helt fint.

Jeg hørte på den nyeste episoden av “Hundpodden med Kicki & Fanny”, der var Eva Bodfäldt gjest. Hun snakket om sladretrening og ryggsekken. Sladretrening har vi brukt masse og Sol fungerer veldig bra i hverdagen nå mye på grunn av den. Men ryggsekken har vi ikke brukt, og når jeg hørte hun snakke om den tenkte jeg at det hadde vi hatt mye nytte av å trene på fra hun var liten. Så etter agilitytreningen idag tok vi en liten runde med “ryggsekken” med godbit som forstyrrelse foran.

Gleder meg til å utvikle denne videre. Skal ta den med ut på tur, og ned i fjøra mens ungene holder på ved vannet. Dersom noen vil lese mer om Eva og hennes passivitetesøvelser har jeg funnet noen bloggere som har vært på kurs hos henne. Her, her og her.

Sol er sliten etter trening og får Simbakos.

                                                     

Eller nyter vi det nydelige været denne uken og driver med det vi liker aller best.

                                                 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.