Nye tanker på slalom

Nå har vi prøvd alle’slalom en stund og jeg føler vi står på stedet hvil. Så før helgen fikk jeg tak i kompostgrinder og prøver en annen metode. Det brukes bøyler eller kompostgrinder for å hjelpe hunden til å velge riktig inngang på slalomen. Så kan man gjøre det vanskeligere og vanskeligere ved å variere hvor skrått man kommer inn på slalom og etterhvert ha et hinder før slalomen. Når hunden er trygg på øvelsen kan man gradvis ta bort litt og litt av hjelpen.

Slik så den aller første økten ut for Sol:

                                                     

Slalom kan se ut som en grei øvelse for hunden, men det er faktisk en av de øvelsene som er mest belastende og som man absolutt bør vente med til hunden er skikkelig utvokst. Derfor er også oppvarmingen veldig viktig selv om det ikke er spesielt stor fart eller hopp og sprett for hunden. Mye svinger er bra for å varme opp ryggen. Balanseøvelser er også nyttig. På slutten får jeg trent litt lekeøvelser også, for å få inn litt fart. Jeg kaster tennisballen som har veldig høy verdi for henne. Men før hun får hente den må hun leke dralek med meg. Som belønning når hun engasjerer seg i leken, får hun “værsågod” til ballen.

                                                   

Vi hadde også en liten økt med signalkontroll, for å lære henne å skille mellom “hopp” og “gjennom”.

                                                 

I dag kjørte vi økt nummer 2 med kompostgrindene på slalom og hun virker allerede mye tryggere på øvelsen og har høyere tempo.

                                             

Det er mye som skal læres i ny hundesport, men vi begge synes fortsatt det er veldig gøy. Og det er en sport hvor man bygger relasjon og må ha et godt samarbeid med hunden. Mye fart og glede!

“Hva får jeg om jeg også hopper over denne skal tro..?”
Simba jakter på Sol

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.