Ny uke

Produktene fra Canelana er sponset

Ny uke, nye muligheter. Jeg er en av dem som elsker mandager. Jeg liker lister og organisering av hverdagen.

Siden sist har det blir noen fjellturer, høsten er til for å nytes ute (og inne).

Vi prøvde oss på en helt ny fjelltopp for oss, Blåtinden (697 moh) i Herøy. Kjempefin tur og nydelig utsikt til alle kanter på toppen.

Veldig fin tur, og vi møtte ikke en eneste person på hele turen.

Vi har også fått oss en tur på Nivana (940 moh) i Ørsta. Veldig fin topp, men litt kjedelig tur opp synes jeg.

Det er nabofjellet til det litt mer kjente Saudehornet. Sol poserer på alt hun finner.

Det er en ganske hard tur opp så vi tok oss en liten pause på toppen med matpakke.

Sol fikk på ulldekkenet fra Canelana for at hun ikke skulle stivne før nedturen.

Matpakken er innpakket i gjenbrukbart bivokspapir, for å få litt mindre plast i hverdagen. Funket kjempebra.

Det er faktisk blitt så kaldt at ullvottene måtte frem fra sekken også. Disse er også fra Canelana, veldig gode, og Sol elsker å bære på dem. Du finner dem her. Disse funker veldig bra til mitt bruk, men de har også flere vindtette varianter.

Vi har også trent litt med dummyene den siste uken, det er så genial aktivisering for en retriever. Da vi var hos kiropraktor sist så var det litt rusk og rask, så jeg har blitt enda flinkere til å bruke ulldekkenet, både før og etter aktivitet. I tillegg er det viktig å varme opp kropp og rygg litt før de skal løpe avgårde. Jakttrening, og mye annen trening, er så eksplosivt og hundene tenker ikke over at de bør ta det litt med ro før de er skikkelig varme. Litt trikseøvelser kjørte vi i går før hun fikk løpe avgårde. Det varmer opp ryggen og det er sunt og kunne åpne hodet for å gjøre andre ting, selv om dummyene er lagt ut.

                     

Ellers har Sol falt litt tilbake til gamle vaner med å være skvetten på ting som dukker opp. Da blir det bjeffing og reising av bust, skikkelig unødvendig og skjønner ikke helt hvor dette kommer fra. Ved å bruke sladretrening har det vært så og si helt borte, men nå har det altså kommet tilbake.

Så da får jeg ta med klikker, langline og litt ekstra gode godbiter på tur en periode, slik at de gode vanene sitter igjen. Jeg har skrevet mange innlegg om sladretrening tidligere, det er bare å søke i søkefeltet dersom noen vil lese mer om det. Det fungerer på det aller meste, om hunden er redd noe, har veldig lyst bort til noe eller du vil ha bedre kontakt med hunden din.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.