Nevnte jeg at jakt er utrolig gøy?

I dag har begge hundene fått hver sin treningsøkt med jakt.

Sol fikk trene på nærsøk-signalet og sitt. Når vi trener på sitt legger jeg på flere og flere forstyrrelser og øker avstanden og tiden gradvis. Jeg vil at hun skal lykkes mest mulig slik at jeg får belønnet det jeg vil ha mer av.

De gangene hun reiser seg opp sier jeg ikke så mye jeg bare stanser henne rolig med hånden slik at hun ikke får selvbelønne seg selv med å spise godbitene som ligger på bakken. Jeg bruker heller ikke kommando på “sitt”, i denne videoen setter hun seg frivillig. Jeg ville ikke bruke kommando når jeg vet hun kommer til å reise seg i løpet av treningen.

                         

Så var det Sara sin tur. Jeg hadde med middagsporsjonen med vom & hundemat som sto på bakken bak oss hele tiden. Det er en veldig vanskelig forstyrrelse for Sara, hun blir ofte så stresset av det at hun har vanskelig for å konsentrere seg. Det kan også være vanskelig å sende henne bort fra belønningen. Men det er kjempefin trening og vi får kvalitetssikret treningen.

IMG_1954 (640x426)

Jeg har akkurat startet innlæringen av signalet for “videre ut”. Det er et signal du bruker dersom du vil sende hunden enda lenger ut for å søke etter dummy. I innlæringen bruker jeg matskåler med vom & hundemat i. I dag prøvde jeg for første gang to matskåler etter hverandre. Jeg sender henne til den første, blåser stopp-signalet og sender henne “videre ut” til den neste.

I dag var Sara utrolig deilig å trene med. Hun har en høy intensitet på grunn av god belønning/forstyrrelse, men hun tipper ikke over slik at hun blir stresset og ukonsentrert.

Det er mye i hverdagen jeg ikke får helt til med Sara og vi er ofte uenig og vil forskjellige ting, så da passer jeg på å sette pris på dager som dette når alt fungerer.

                         

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.