Når man oppdager at hunden ikke kan “sitt”

I dag tok vi en treningsøkt utenfor huset igjen.

Fortsatt glade og motiverte hunder, da er det kjekt å trene.

img_9460-800x533

Sol fikk prøve seg på ruta i dag. De første gangene hadde jeg musematte i ruta som target, det gikk veldig fint. Så tok jeg den bort og Sol løp ut i ruta akkurat slik hun skulle. Veldig gøy! Hun har en tendens til å stille seg helt til høyre i ruta, så utover i treningen passet jeg på å ikke belønne de gangene hun gjorde det.

Det er viktig at hun stiller seg midt inne i ruta og ikke utenfor. Dumt å lære henne noe som jeg må avlære igjen senere. Det er veldig lærerikt å se film av treningen. Jeg la merke til at Sol var veldig flink til å prøve på nytt selv om det ble feil noen ganger. Det er en bra egenskap.

img_9464-800x533

Så fikk Sara trene litt. Jeg hadde ikke noen spesiell plan for treningen med henne, repeterte bare en del øvelser. Ruta sitter veldig bra, jeg må bare bli flinkere til å øke avstanden. Hun bør greie noen meter lengre enn det som brukes på konkurranse.

Rygging trenger hun trening på og det synes jeg hun gjorde veldig bra i dag. Vi har trent på at hun ikke skal avbryte øvelsen for tidlig, nå er hun flink til å rygge noen meter uten å stanse. Dette er en øvelse som vi får i klasse 3 i rally. Det er også en nyttig bevegelse for ryggen og hoftene.

img_9477-800x533

Så fikk hun hoppe litt igjen. Hun vegret to ganger i dag, ellers hoppet hun bra! Jeg tror hun bare må få mange vellykkede hopp slik at hun skjønner at det går fint.

Så skulle jeg sette sammen øvelsen “hopp over hinder med sitt” med Sol for første gang. Jeg brukte musematte som target og startet med å sende henne til matten rett foran meg for så å kommandere “sitt”. Men Sol kan jo ikke sitt! Da jeg sa “sitt”, rygget hun litt, slengte seg ned i flatdekk og hoppet opp i stå igjen. Hallo! Har jeg virkelig glemt å lære hunden min på 2 år sitt??

Tydeligvis. Da måtte vi ta det først. Heldigvis tok hun det raskt. Jeg fikk henne til å tilby noen frivillige sitt som jeg klikket for, så satte jeg på kommando. Da greide hun fint å løpe til musematten for så å sette seg på “sitt”-kommandoen min.

Så prøvde jeg fra andre siden av hinderet. Hun hoppet over hinderet, tråkket på matten og satte seg på “sitt”-kommandoen. Så kult! Super-Sol lærer raskt. Gøy å drive med litt grunnleggende klikkertrening igjen. Vi sto dessverre utenfor kameravinkelen under hele denne seansen, men fikk så vidt med selve hinderøvelsen.

img_9462-800x534

Det er litt frustrerende når du skjønner at hunden din ikke kan den mest grunnleggende og enkle øvelsen, men det viktige er at man tar ut frustrasjonen på seg selv og ikke hunden. Hunden gjør sitt beste, det er som regel vår feil dersom hunden ikke skjønner hva vi ber den om.

Så tok vi noen repetisjoner på ruta igjen for å se om hun husket det vi hadde trent på tidligere. Det gjorde hun. Hun fikk også prøve å løpe inn i ruta fra forskjellige sider, flinke lille Sola.

                         

Tanken var å gå en ettermiddagstur i dag, men været ble så dårlig at vi fant frem balanseballen fra FITPaws i stedet. Begge hundene elsker balanseballen og de blir både fysisk og mentalt slitne etter noen minutter på den.

En sliten og fornøyd 2-åring som har lært seg “sitt” i dag.

img_8793-800x533

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.