Motivert

Etter noen dager der jeg har vært litt valpelei går det nå mye bedre.

Jeg satt og leste gjennom innlegget jeg lagde med alle linkene til forskjellige valpe-råd fra kloke hundetrenere. En ting var å lese det før jeg fikk Sol, det var noe helt annet å lese det nå når hun er her.

IMG_9820 (640x426)

Det var veldig “godt” å lese innlegget til Siv Svendsen om valpebiting. Det er faktisk ikke bare Sol som biter, til og med valpene til de aller flinkeste og mest erfarne biter. Mange gode råd sto det også der som jeg skal teste ut.

Jeg ble også veldig motivert av den fine videoen fra bloggen “Apportering till hverdag och fest”, der de lærer en valp på 17 uker en riktig jakt-avlevering, kun ved hjelp av lek og omvendtlokking. Det skal vi begynne med nå ganske snart.

IMG_9926 (640x426)

Jeg fikk også en liten tankevekker da jeg leste Synnøve Matre sitt innlegg med tips for valpetiden. Hun mente at mange valper i dag blir sosialisert og miljøtrent alt for mye. Man kan glemme litt at valpen trenger trygghet og ro, for man er så opptatt av at valpen skal hilse på alle dyr, alle mennesker og oppsøke så mange forskjellige miljøer som mulig. Det kan bli litt mye for en liten valp, og det hele kan bli litt stressende og virke mot sin hensikt.

Og dersom valpen skal være med bør all fokus være på valpen. Slik at valpen ikke bare er med når du egentlig ikke har tid til å ta den av den og sørge for at den har en positiv opplevelse.

Så alt med måte. Det har jeg allerede tenkt på i forhold til hilsing på hunder og mennesker. Jeg vil ikke ha en oversosial hund og jeg tror ikke det er slik at dess flere hunder valpen får hilse på dess tryggere blir den på hunder. Snarere tvert i mot, dess flere den hilser på dess større sjanse er det får at den kommer borti hunder som er usikre, har dårlig språk og kanskje lav terskel for å bite.

Jeg vil at hunden skal ville være sammen med meg og leke med meg, ikke med alle hunder hun ser på sin vei.

Dette har forresten Jessika beskrevet veldig bra i dette innlegget.

IMG_9415 (640x427)

Fanny Gott sitt innlegg med tre tips for valpetiden var også veldig interessant. En av de viktigste tingene for henne var å legge til rette for at valpen fikk nok søvn og hvile. Og det gjorde også dagene enklere for henne siden hun da fikk tatt seg av jobb og de voksne hundene mens valpen sov.

Så de periodene valpen var våken var det fokus på å leke, trene litt og utforske. Og etterpå var det på tide å sove igjen for å fordøye de nye inntrykkene.

Jeg testet ut det i dag. Sol sov i nesten to timer på formiddagen. Da har jeg tenkt at siden hun har sovet så lenge blir det sikkert lenge til hun blir trett igjen. Da hun våknet fikk hun ut å tisse, før jeg fant frem lekene hennes. Så tok vi en lekeøkt på stuegulvet, masse lek med fokus på at hun skulle komme tilbake til meg med leken. Vi hadde både drakamp, jaktlek og lek med pipeball.

Så tok vi en liten treningsøkt inne, litt hoppstå og litt omvendtlokking. Så tok jeg med begge hundene ut, vi var ute i ca 10minutter. Da vi kom inn la jeg Sol i buret sitt og hun sovnet med en gang, det var altså ikke mer som skulle til. Så nå er jeg mer fokusert på å aktivisere henne når hun er våken for da blir hun faktisk veldig raskt trett igjen. Istedet for at hun skal gå rundt og lete etter ting å bite på og være våken mye lenger.

IMG_9472 (640x427)

Jeg har også testet ut å reise fra henne mens hun sover og det har gått veldig fint de to gangene jeg har prøvd. Hun sover tydeligvis veldig godt når huset er stille. Så det skal jeg gjøre mer av fremover. Aktivisere henne en stund og ta med Sara ut på tur når hun har sovnet.

Motivasjonen til å trene Sara er også mye høyere etter at jeg leste det siste innlegget til Maren Teien, jeg blir alltid så inspirert av hennes treningsfilmer. Hun er alltid så ærlig og viser både det positive og det negative i hennes trening.

                         

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Er så herlig å lese om dere for tida:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.