Momentrutine for ruta

I går trente vi på ruta igjen. Nærmere bestemt momentrutinen før jeg sender henne frem til ruta. Min momentrutine består av at jeg lager en ”rrrr”-lyd som betyr at hun skal låse blikket på ruta.

Jeg startet med å holde henne i halsbåndet mens jeg lager lyden, så slipper jeg og gir kommando for ruta. Etter hvert slipper jeg og venter lengre og lengre før jeg gir kommando for ruta.

Så prøver jeg og bare holde litt i halsbåndet samtidig som jeg lager ”rrrr”-lyden, målet er at hun skal greie å sitte stille helt til hun får kommando for å løpe ut.

På den siste repetisjonen i dag kunne jeg bare holde hånden over halsbåndet og hun satt og ventet på kommando for å løpe.

Jeg er også veldig nøye med at hun aldri låser blikket på ruta av eget initiativ, hun skal ha kontakt med meg til hun hører ”rrrr”-lyden. Jeg vil ikke ha en hund som låser blikket på ruta i tide og utide. Ruta er en øvelse de fleste hunder liker godt, så det er viktig at de ikke fokuserer på den når vi holder på med noe annet.

Videre kommer jeg til å jobbe med at jeg skal kunne stå oppreist uten å holde hånden over halsbåndet mens jeg lager ”rrrr”-lyden. Deretter er det bare å utvide tiden hun må sitte etter momentrutinen frem til kommando for ruta.

Ruta er en øvelse vi aldri har fått helt i boks, men nå skal jeg trene den helt ferdig. Jeg må si at fremadsendingene hennes har blitt kjempebra! Jeg jobbet en stund med å lære henne å finne et spesielt punkt bakerst i ruta, men det skjønte hun ikke helt. Så da forandret jeg kriteriet til at hun skal løpe rett gjennom ruta. Da gikk det opp et lys for henne, og nå er hun trygg på hvor hun skal løpe uten at jeg trenger å bruke musematte som target.

Når jeg skal kjøre hele øvelsen stanser jeg henne med en ”snu”-kommando når hun er der jeg vil ha henne i ruta. Her kan du se Fanny Gott vise ”snu”-kommandoen med Squid:

You may also like...

4 Responses

 1. Kate sier:

  så bra, hun er ordentlig flink 😀
  liker at noen blogger så bra om LP så jeg kan lære mer 😀

 2. Elise sier:

  Hei. Så flink hu er på ruta.. Vi står litt fast på den nå. Men begynte du med target i ruta først?:) og vet du hvordan fanny lærte inn snu kommandoen? Artig og lærerikt å følge bloggen din 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Hei, jeg begynte med target langt bak ruta og belønnet med ball over hodet når hun løp gjenom ruta. Så tok jeg bort targeten og fortsatte og belønne for at hun løp gjennom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.