Lydighetstrening igjen i dag

I dag fikk begge hundene være med på skoleplassen for å trene.

Sara fokuserer på momentrutinen til ruta. Det har vært vanskelig å få henne til å låse blikket på ruta når jeg gir kommando, og dersom hun ikke greier det så får vi ikke til den øvelsen på konkurranse. Så jeg har gått litt tilbake i treningen og belønner innimellom for at hun låser blikket på min “rrrrrr” kommando. Veldig fornøyd med fremgangen hennes i dag. Satte også ruta inn i en liten kjede og det fungerte.

Ellers har “dekk under marsj” gått i glemmeboka hos henne, så den må vi bare repetere igjen… “Innkalling med stå” fungerte kjempefint også ble det en økt med “fri ved fot”. Hun var så høy og motivert etter å ha sett Sol trene, så det var vanskelig å holde posisjonen. Da er det viktig at jeg er flink til holde på kriteriene og ikke lar henne komme for langt frem.

Med Sol var det først og fremt konsentrasjon og engasjement jeg fokuserte på. Hun må lære seg forskjellen på pause og trening, Og når vi trener så trener vi. Da er det ikke noe snusing eller undersøking av andre ting, men fullt fokus på meg.

Da må jeg være flink til å kjøre korte økter og jeg må ha gode belønninger slik at jeg bygger verdi for det å trene. Jeg er så fornøyd med fremgangen hennes i dag, ser så stor forskjell fra den første økten til den siste. Hun er akkurat der jeg vil ha henne på slutten av treningen i dag, viftende hale og tydelig giret på belønningen sin.

Begge fikk bare tørrforkuler som godbiter i dag også og det er så fantastisk at Sol nå jobber så bra på andre steder enn hjemme for så lite belønning. Storfornøyd med solstrålen i dag.

Jeg er så glad jeg ikke har stresset med treningen når hun ikke har vært klar, det hadde bare blitt frustrerende for begge to.

Jeg blir så fornøyd når jeg ser på videoen fra i dag, det er mye som ikke er perfekt med de to. Men begge er glade og de VIL. De er med meg og prøver igjen og igjen. Det er så slitsom å trekke lasset alene og hele tiden måtte motivere, men begge to er så fine å trene med nå! Det viktigste for meg er at treningen er like gøy for dem som for meg og jeg ser i hvertfall glade hunder på dagens trening.

                         

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.