Litt sykdom og trening i vårværet

Vi hadde en litt pyton start på uken da Sol plutselig ble veldig dårlig.

Vi vet fortsatt ikke helt hva som skjedde, men mest sannsynlig spiste hun noe hun ikke tålte. Vi observerte på søndag at hun “skummet” mer enn vanlig rundt munnen og var generelt veldig slapp. Utover kvelden på søndag ble det verre og hun lå og slikket seg i pelsen hele tiden. Dette er ofte et tegn på kvalme.

Hun spiste og drakk som normalt, og avføringen så normal ut. Mandag morgen fikk jeg time hos veterinær. Hun undersøkte Sol og kunne ikke kjenne noe uvanlig i forhold til mage/tarm. Magen var myk og fin, og hun kjentes ikke oppblåst ut. Puls, pupiller og slimhinner så fine ut. Hun tok blodprøver av henne og ordnet en resept på kull.

Hun trodde hun kunne ha fått i seg noe giftig og ville sjekke at lever og nyrer ikke var påvirket. Siden det var såpass lenge siden inntak var det ikke noe vits med brekkmiddel for å prøve å få henne til å kaste opp. Utover dagen ble Sol i bedre form og på kvelden var hun lik seg selv igjen. Vi fikk svar fra veterinæren om at blodprøvene var helt fine. Hun advarte om at Sol kunne få diare etter hvert siden kroppen ville kvitte seg med det hun hadde fått i seg.

Tirsdag morgen fikk hun frokost og alt så normalt ut. Etter 15 minutter kom hele frokosten opp igjen. 10 minutter senere kom det masse væske opp også. Slik fortsatte hun i 2-3 timer, hun kastet opp med 30 minutters mellomrom.

Da det hadde gått en time siden siste oppkast prøvde jeg og gi henne en liten porsjon mat, da det så ut som det gikk bra, fikk hun enda et lite måltid. Resten av tirsdagen hvilte hun inne og middagen spiste hun som normalt. Onsdag virket hun helt normal igjen, heldigvis. Vi tok det fortsatt med ro og gikk bare små turer utenfor huset.

en litt slapp Sol nyter vårsolen på plattingen

I dag friskmeldte jeg henne og planla en treningsøkt i solen. Først morgenkaffe og jeg fikk strikket noen omganger på mitt siste strikkeprosjekt mens dyrene slappet av.

Nå når det er lysere og varmere ute frister det også mer med lydighetstrening. Ruta er fortsatt det vi fokuserer mest på. Jeg føler endelig at det begynner å løsne nå.

Jeg varierer fortsatt mellom belønning fra meg og “værsågod” til skålen. Jeg prøver å gjøre det hun forventer minst. Dersom hun trekker mot skålen når hun stiller seg i ruta, får hun belønning fra meg. Og dersom hun snur seg litt tidlig mot meg, får hun fra skålen.

Jeg var også nøye på at hun skulle ha 4 av 5 repetisjoner riktig i dag. Da slipper jeg å gå i fellen med å øke kriteriene (avstanden) for raskt.

                    

Etter litt lydighetstrening, tok vi med dummyene og ruslet bortover mot området der vi bruker å trene jakt. Det ligger i skygge enda på denne tiden av året. Når sommeren nærmer seg varmer nok solen der også.

Simba ville også være med på jakttreningen i dag.

“jeg tror kanskje jeg greier å bære denne dummyen også?”

Vi tok bare en liten treningsøkt i dag, siden vi akkurat hatt trent lydighet. Sol fikk trene på dirigeringer igjen. “Videre bak”, “høyre” og “venstre”. Vi bruker muren som ekstra forstyrrelse. I dag økte vi også avstanden ganske mye, kjempegøy. Det var ikke mange feil hun gjorde i dag, hun blir tryggere og tryggere på signalene.

                     

Vi trente også litt på momentrutinene i forhold til markeringer. Jeg kastet en dobbelmarkering til henne og snudde meg mot den jeg ville hun skulle hente. Så ga jeg kommandoen “fokus”, da venter jeg til hun har låst blikket på riktig dummy. Da gir jeg kommandoen “apport”. Momentrutinen før hun blir sent på en markering er da at jeg retter meg opp og sier “fokus”. Da skal hun gjøre seg klar til å løpe. Dette gjør forhåpentligvis at hun etterhvert skjønner at hun ikke skal sitte klar hele tiden. Gleder meg til å teste dette sammen med makkerhund. Da skal vi ta det helt rolig og virkelig lære det grundig inn fra starten og ikke gjøre det for vanskelig for henne og fremkalle knalling.

For en fantastisk hund og for en herlig hobby jeg har. Når jeg trener hund tenker jeg ikke på noe annet, og det tror jeg er veldig sunt. Å ha noe som du fortaper deg helt i mens du holder på. Om det er meditering, å lese en bok eller skape noe kreativt.

 Så takknemlig for friske dyr, fantastisk vær og å få bo så vakkert.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.