Litt signalkontroll

Vi er i gang med leksjon 3 på kurset og den omhandler blant annet signalkontroll.

Signalkontroll er jo ikke Saras sterkeste side og jeg kjente jeg ble litt frustrert under treningsøkten i dag. Jeg startet med å repetere sitt siden det er veldig lenge siden vi har trent på “sitt under marsj”. Selv om jeg repeterte det hadde hun problemer med å ta den når jeg begynte å blande inn dekk og stå.

Jeg følte hun burde kunne det nå og det er så slitsom å måtte lære det inn på nytt så mange ganger. Jeg fikk tilbakemelding fra Thomas som syntes hun gjorde en god jobb og at jeg hele tiden burde trene sitt, stå, dekk like mye. Så kunne jeg heller fokusere mer på det ene eller det andre rett før konkurransestart, slik at det ble mer sannsynlig for henne å velge den posisjonen.

Jeg lærer mye av å se videoene av oss og jeg ser at hun ligger alt for urolig i posisjon, jeg må bli nøyere på å kreve at hun ligger rolig før jeg belønner. Vi kom også frem til at jeg må bli flinkere til å bruke feilsignal under denne treningen siden jeg ikke har noe belønningssignal, men belønner i posisjon. Da blir det vanskelig for henne å vite når det blir feil, siden jeg ikke sier noe og bare lar henne prøve på nytt.

                    

Så prøvde jeg en økt med leke som belønning og da holder hun posisjonen mye bedre.

                    

Til slutt sendte jeg henne rundt gjenstand og varierte mellom å kommandere “stå” og “dekk”. Der har hun god kontroll synes jeg.

                    

Etter tilbakemeldingene jeg fikk bestemte jeg meg for å senke kravene litt til Sara når det gjelder signalkontroll. Thomas mente at det å gjøre 10 forskjellige posisjoner riktig på rad var vanskelig for de fleste hunder, og at det å gjøre feil innimellom også var en del av læringsprosessen. Så nå skal jeg senke mine egne forventninger litt og være flinkere til å bruke feilsignal for å gjøre det lettere for henne.

En annen ting jeg skal bli flinkere til er å trene litt signalkontroll hver gang vi er på tur, det tar jo ikke noe ekstra tid siden vi er på tur allikevel. Det er bare å komme på det. Sitt, dekk og stå er veldig fine øvelser å trene på tur, du får trent i forskjellige miljøer og underlag, forskjellige avstander og situasjoner. Siden vi også skal ta opp jakt-treningen igjen kommer hundefløyta til å bli med på tur. Etter lang pause må nok fløytesignalene repeteres igjen…og holdes ved like.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.