Lill-Iren – jenta bak bloggen

Noen ord om meg og min hverdag.

Jeg heter Lill-Iren Bjerkvik og er 37 år gammel. Jeg har bodd i Molde hele mitt liv, men i 2014 flyttet hele familien til Volda og bygde oss nytt hus. Familien består av meg, min mann og våre to gutter. I tillegg har vi flat coated retrieverne Sara (2011) og Sol (2014).

IMG_1515

Jeg begynte med hund da mine foreldre kjøpte en cocker spaniel da jeg var 12 år gammel, noen år senere ble det en til av samme rase som jeg fikk trene i lydighet og agility. Jeg ble bitt av hundebasillen og det ga meg mye glede.

Så ble det høyskoleutdanning og jeg følte ikke jeg hadde så mye tid til overs, så jeg valgte og ikke kjøpe egen hund da jeg flyttet hjemmefra. Årene gikk og etter hvert ble det barn. Jeg følte fortsatt jeg ikke hadde tid til hund i en travel småbarnshverdag selv om jeg tenkte på det hele tiden. Jeg prøvde å holde meg unna alt som hadde med hund å gjøre så savnet ikke skulle være for stort.

Jeg har vært opptatt med studier og små barn de siste årene, men i 2011 følte jeg at det var på tide å begynne og tenke på å skaffe hund igjen. I mai 2012 ble flat coated retrieveren Sara vår. Det var litt tilfeldigheter som gjorde at det ble en hund på 10 måneder i stedet for en valp, som egentlig var planen.

[IMG_1105  Sara sin første uke hos oss

Da jeg endelig fikk meg hund igjen ble jeg helt oppslukt, jeg slukte hundebøker og kunne sitte på diverse hundeforum i timesvis. Endelig kunne jeg sette meg inn i alt det jeg hadde holdt meg unna i 13 år. Jeg syntes måten hundetreningen hadde utviklet seg på var veldig spennende.

Jeg jobber som sykepleier, har familie og to små barn så det sier seg selv at det er travle dager. Noen var skeptiske til om jeg kom til å greie og ta meg av en så stor og aktiv rase som flatten midt oppi alt. Og ja det er travelt til tider, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg skaffet meg hund igjen. Jeg angrer vel heller på at jeg ventet så lenge og ikke turte å ta steget tidligere.

Det gjør at dagene blir travlere, men det å drive med hund gir meg så mye mer energi at jeg føler det gir mer enn det tar. Jeg får økt selvtillit og selvfølelse av å trene hund, det er en del av hvem jeg er. Jeg får det til og det gir meg en god mestringsfølelse.

IMG_7558

Den følelsen man får av samspillet og kommunikasjonen med hunden, er noe som er vanskelig å beskrive. Jeg vet bare at det gir meg veldig mye, og at den ekstra tiden det krever er verdt det for meg!

I januar 2015 fikk jeg endelig min store drøm om en liten flatvalp oppfylt. Jeg ville ikke forhaste meg med en hund nummer to da jeg vet hvor mye hunder påvirker hverandre og jeg ville ikke at stresset til Sara og uvaner skulle prege en liten valp. Men endelig følte jeg at tiden var inne og lille Sol ble hentet hos kennel Flatcoat-Arwen i Sykkylven. Sol er en flat som er avlet etter jaktlinjer og utfører det meste med den største glede og intensitet.

IMG_9022 (426x640)

IMG_9084 (427x640)

IMG_9590 (640x427)

IMG_9602 (427x640)

IMG_0084 (640x427)

Kurs jeg har gjennomført:

Kurs i konkurranselydighet – online 16 uker (klickerklok) 2013

Fri ved fot – online 4 uker (klickerklok) 2013

Forberedelse til konkurranselydighet – online 16 uker (klickerklok) 2014

Grundkurs – online 16 uker (klickerklok) 2015

Valpekurs hos Canis avd Sunnmøre 2015

Jaktkurs hos Meneo Hundesenter 2015

Samarbeid og kontroll – online 16 uker (Thomas Stokke Klickerklok) 2015

Kvalifiseringsprøvekurs hos Makvis Hundesenter 2015

Hoppteknikk, styrke og kroppskontoll – online 16 uker (klickerklok) 2016 (observatør)