Lever som godbiter

Kokt lever er noe av det beste Sara vet som godbitbelønning.

Jeg er så heldig at jeg har en hund som elsker å jobbe og tørrforkuler. fra for eksempel Orijen, fungerer kjempefint som belønning. Tørrfor er veldig praktisk som belønning siden det er rimelig, lett å oppbevare og praktisk å ha i lommene siden det er lite lukt og søl.

Selv om Sara kunne greid seg med tørrforkulene i de fleste miljø, bruker jeg bevisst bedre belønning dess vanskeligere omgivelser vi er i. Jeg vil hun skal forbinde trening med vanskelige forstyrrelser, med gode belønninger. Forstyrrelser skal være gøy!

Frossen lever kjøper jeg i frysedisken, tidligere har jeg brukt å koke den i noen timer og deretter skjære den opp i terninger. Dette tar litt tid og det lukter ikke godt.

I går prøvde jeg en ny metode som tok mye kortere tid. Jeg la den frosne leveren i lunkent vann i 10 minutter, i halvtint tilstand er den lettest å skjære opp i små terninger. Så la jeg leverbitene i et dørslag og helte kokende vann fra vannkokeren over. Dette gjør at leverbitene får en tørr hinne, men er fortsatt rå på innsiden.

1803391-8-1386854928632

Sara synes de ble enda mer fristende enn når de var gjennomkokte, og hele prosessen tok ikke mer enn 20 minutter. Og ikke minste slipper man at hele huset lukter kokt lever.

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.