Langhelg

Så deilig å starte helgen allerede på torsdag. I går tok vi med Sol på en ettermiddagstur gjennom bygda.

Sol har bare blitt så flink. Løper løs hele tiden, sladrer og kommer tilbake når hun får øye på noen. Vi møtte også kjentfolk med sin hund. Sol sladret da hun fikk øye på dem også, og med mye god belønning (det å la Sol jage belønningen fra hånden min er utrolig effektivt) holdt hun kontakten med meg helt til vi var rett ved. Da fikk hun ballen som belønning og var mer opptatt av å vise alle hvor fin den var, enn den andre hunden. Så ble vi stående å snakke litt og Sol tok egentlig livet med ro.

Litt senere på turen møtte en enda flere kjente og ble stående og prate. Sol var helt rolig og satt stille og ventet uten å mase om å få hilse. Fantastisk! Herlig å se at passivitetstreningen gir resultater.

Veldig deilig å ha hele fredagen fri. Det var skikkelig snøvær ute, så vi hadde ingen planer om å bevege oss ut heller.

                                                 

Og så fikk vi denne i posten. Det er en belønningsmaskin som jeg har vurdert å kjøpe tidligere også. Men nå når vi har begynt å trene agility er den virkelig praktisk å ha.

Den fungerer veldig fint å ha stående inne ved siden av liggeplassen til hunden. Så nå når Sol skal løpe å legge seg når noen kommer på besøk, så serverer maskinen henne godbiter.

Det jeg gleder meg aller mest til er å teste den på slalominnlæringen. Vi har mye utlagt belønning når vi trener agility siden Sol må lære seg å fokusere fremover og ikke på meg. Når hun gjør feil på slalomen, slipper jeg at hun lurer til seg belønningen uansett. Jeg tror dette blir veldig bra og gleder meg til å teste det ut.

I april starter Fanny Gott hos Klickerklok opp online-kurs i agility og jeg har VELDIG lyst til å melde oss på.

Jeg har også brukt innedagen til å rydde i hundeskapet. Fant en del klær jeg ikke trenger, la ut på finn og fikk solgt både bukse og hundedekken. Fikk satt inn nye batteri i orbiloc-lyktene, og sortert alle treningsjakker og bukser.

Jeg elsker følelsen etter å ha fått orden og kvittet seg med overflødige ting.

Vi hadde en liten rusletur ned til sjøen innimellom snøbygene. Der fikk jeg plukket litt greiner og strå til å sette i vasene, istedet for å kjøpe blomster til helgen.

Sol sin aktivisering i dag har stort sett vært vom servert i kong.

Så mye mer enn det trenger hun ikke, når hun får nok aktivisering de andre dagene i uken.

Nå er vi klar for frihelg med veldig fine værmeldinger, så planen er både fjelltur og noen agilitytreninger.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.