Kvalitetstid med Sola

Sara har fått løpetid i dag, så hun fikk slappe av hjemme mens jeg og Sol gikk en tur alene.

Vi kjørte inn til Volda for å få litt miljøtrening i litt mer tettbygde strøk. All terpingen vi har gjort på gode hverdagsrutiner begynner å gi resultater. Vi har ro helt fra vi går ut døren og ut i bilen.

I bilen slapper Sol godt av, vi stoppet et par ganger før vi kom frem til turområdet, bare for å ikke skape store forventninger hver gang bilen stanser. Etter at vi parkerte bilen åpnet jeg døren til buret, Sol sitter helt avslappet å venter inne i buret mens jeg finner frem bånd, godbiter osv.

IMG_7925 (640x427)

Når jeg er klar, gir jeg “fri”-signal og Sol hopper ut. Jeg kommanderer henne i sitt og tar på bånd og låser bilen.

Vi har jobbet mye med jaktfoten/hverdagsfoten i det siste og dette var første gang vi skulle teste den ut med forstyrrelser rundt oss. For Sol som er vokst opp på landet er det å gå gjennom et boligfelt veldig spennende.

Denne nye metoden for innlæring av jaktfot som vi har gått gjennom på “Samarbeid og kontroll”-kurset har fungert utrolig bra. I dag var hun så flink at jeg sluttet å stanse opp for å belønne, men belønnet mens vi gikk. Da slipper vi så mange stopp i løpet av turen og det fungerte veldig bra. De gangene hun glemte seg og forlot foten min, stanset jeg alltid opp og ble stående til hun tok kontakt med meg før vi begynte å gå igjen.

Men det var ikke mange ganger hun glemte seg i dag, hun var kjempeflink. Og hun hadde en så fin ro over seg, ikke noe stress med å løpe rundt for å utforske alle lukter. Kun rolig gange ved meg. Innimellom bruker jeg kommandoen “snuse” så hun får lukte litt og tisse dersom hun må det.

IMG_7927 (640x427)

Etter å ha gått en lang vei gjennom byggefeltet, fant vi en sti som gikk opp i skogen. Her fikk Sol løpe løs. Hun kom på alle innkallinger. Som belønning fikk hun en markering, og i dag fungerte apporten så bra uten noe hjelp fra meg. Selv om det var på et helt nytt område bråsnudde hun med en gang hun hadde plukket opp å løpe strake veien tilbake til meg. Jeg er nå helt stille til hun kommer inn, dette skal hun greie uten noe ros på veien inn.

IMG_7931 (426x640)

Det var også fine rette stier i skogen og de var fine å trene på linjetak. Jeg la igjen en dummy mens Sol så det så gikk vi jaktfot før jeg snudde og sendte henne tilbake på dummyen. Dette skal vi gjøre mange ganger på forskjellige turer. Hun må hjernevaskes på at hun skal løpe rett ut selv om hun ikke vet at det ligger dummy der.

IMG_7930 (640x427)

Etter å ha løpt rundt i skogen som hun ville var jeg spent på om hun ville finne roen igjen når jeg tok på båndet. Jeg tok det på et stykke før vi kom ut fra skogen slik at vi fikk gå litt jaktfot i skog også, og hun gikk rett i avslappet modus med en gang. Flinke Sola! I dag var jeg imponert over henne.

Alle passeringer gikk også så fint. Det var ingen tvil hos henne om at hun skulle gå fint ved min side uansett.

IMG_7922 (640x427)

You may also like...

2 Responses

  1. Ann-Olaug sier:

    🙂 du er flink med Sol 🙂 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.