Koser oss

Her i Berkvika nyter vi fine dager for tiden.

Jeg må si det har vært utrolig godt å legge vekk konkurranselydigheten. Jeg kjenner ikke å på treningspresset lenger, men trener fordi vi har lyst. Sara lærer litt nye rally-øvelser hver dag. Vi trener noen minutter utenfor huset og hun lærer raskt.

Rally-lydighet har korte baner så det er deilig å slippe å trene så mye utholdenhetstrening. Jeg prøver å trene en bane med hundene en gang i uken der de får gode belønninger på slutten. Bare for å bygge litt forventning til det å ta flere øvelser på rad.

IMG_4609 (800x533)

IMG_4611 (800x533)

IMG_4622 (800x533)

Sol trener mye på det å vente på tur. Både i bilen og i buret inne i huset. Jeg tar bevisst med Sara, leker og godbiter ut så hun ser det. Det er et voldsomt spetakkel fra henne når hun innser det skjer noe som hun ikke får være med på. Så er det bare å vente til hun legger seg ned og er stille. DA får hun komme ut å trene litt.

Dette er en tålmodighetsjobb, men det må bare gjøres.

Agilityhindrene har vi i hagen så det er veldig lettvint å trene noen korte økter hver dag. Sara har virkelig skjønt hva slalomen går ut på og går nå selv om jeg veksler hvilken side jeg går på.

Hoppteknikk driver vi en del med. Sol trenger det veldig. Hun har en veldig rar måte å hoppe på og tar ikke skikkelig i med bakbeina. Etter en del “set point” øvelser har det nå blitt litt bedre. Hun har bedre vektforsyvning og trekker bakbeina opp under seg etter at hun har tatt sats.

IMG_4658 (800x533)

IMG_4659 (800x533)

IMG_4660 (800x533)

Sara er nå så bra i ryggen at det ser ut som hun takler hoppteknikk-øvelsene fint. Hun har mye bedre teknikk enn Sol og flyr høyt over hindrene. Jeg har lave hinder på Sara da jeg ikke tør å utfordre rygg og hofter for mye enda.

IMG_4653 (800x534)

IMG_4654 (800x534)

IMG_4655 (800x534)

Den andre øvelsen vi trener er basic grid. Der er også Sara veldig flink, det handler om å samle seg mellom de fem hindrene og beregne stryrken riktig for å finne riktig landingspunkt.

IMG_4634 (800x534)

IMG_4637 (800x534)

Sol har stor fremgang her og tar nå alle fem hindrene uten å måtte ta de to siste i ett sprang.

IMG_4595 (800x533)

                        

Innimellom trener vi en del stabilitetsøvelser. Sara har fått prøve seg på balanseballen igjen etter å ha trent bare på balansediscen. Jeg ser utrolig stor forskjell på kontrollen hennes på ballen nå.

Bakparten er mye stødigere og hun står bra og rett i ryggen. Veldig kjekt å se så mye fremgang på henne!

                       

You may also like...

3 Responses

 1. Hundegalskap sier:

  Jeg synes det ser ut som om Sara er redd for bakbena, ikke vet helt hvor hun har de i forhold til høyden på pinnen.
  Jeg fikk ikke lagt inn stillbilder som kommentar her, men se på hvor høyt hun har forbena over hinderet sammenlignet med bakbena i samme hopp.
  Også gjør du det samme på Sol, hun kan vektforskyve enda mer og strekke ut bakbena mer, men hun har et mye penere og mer balansert hopp 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Ja jeg la merke til at bakbeina var høyt over, men tenkte ikke over det som noe negativt hun er vel kanskje litt redd for bakbeina fordi hun har hatt mye smerte i hoften. Og hun har jo hatt låsninger over lang tid så det er vel fortsatt uvant at hun kan bevege bakbeina skikkelig, kanskje derfor hun ikke har helt kontroll på hvor hun har dem?

   Ja Sol har blitt veldig mye bedre etter at vi har brukt denne øvelsen. I starten hoppet hun med alle fire beina på en gang om du skjønner

   Tusen takk for tilbakemelding☺ da bør jeg egentlig se etter at Sara har mer lik høyde på bakben og fremben etterhvert?

   • Hundegalskap sier:

    Ta en titt på denne videoen og da spesielt i slow motion. Det er jo ikke samme øvelse, men her ser du en hund som hopper balansert og avslappet.
    Jeg synes Sara ser anstrengt ut når hun hopper.
    Jeg ser ofte hunder som hopper med bakbena trukket opp under kroppen og derfor også må hoppe høyere over pinnen for å ikke rive. Veldig ofte hjelper det å trene kroppskontroll og forskjellige øvelser/triks for å bli mer bevisst på bakparten/bakbena.

    https://www.youtube.com/watch?v=bWDlhzy06zo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.