Kontroll over hunden på avstand

I forrige leksjon av Preparing for trials – kurset jobbet vi med kjeder. Når man går kjeder finner man ofte ut at enkelte momenter og øvelser ikke fungerer så bra som når de trenes enkeltvis. Øvelsen “kontroll over hunden på avstand” var den Sara fikk problemer med når den ble satt på slutten av en kjede. Hun ble veldig usikker på om hun skulle sette seg opp fra dekk eller om hun skulle bli liggende. Så det måtte nesten alltid dobbel-kommando til for å få henne til å sitte opp.

I den leksjonen vi holder på med nå, skal vi bruke fantasien litt og overtrene øvelser og momenter. Det momentet jeg har konsentrert meg mest om er sitt opp fra dekk. Måten jeg har utfordret henne på er:

  • ha veldig lang avstand mellom meg og henne
  • belønnet mye for at hun ligger så hun får en “tung” dekk før “opp”-kommando
  • lagt meg ned på bakken når jeg kommanderer “opp”

Det jeg også har gjort for å forbedre denne øvelsen er at jeg belønner mange “sitt opp” i oppvarmingsrutinen før vi starter treningen. I går satte jeg øvelsen inn på slutten av en kjede igjen for å se om treningen hadde fungert:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.