Klar for kurs!

Da fikk vi kommet oss med på et online-kurs hos klickerklok.

1803391-8-1382982293695

(Bildet er lånt fra klickerklok.se)

Kurset heter Konkurranselydighet 1 og tar for seg temaene:

Fotgående (forstättning från grundkursen)
Tävlingsapportering
Inkallning för tävling
Upp-sitt
Luktdiskriminering till vittringsapportering
Förståelse för lydnadshoppet
Stå/sitt/ligg under marsch
Fjärrdirigering
Rutan
Mer signalkontroll
Kedjor och uthållighet
Störningsträning

 

Det første kurset vi tok hos klickerklok het “Konkurranselydighet”, der gikk vi gjennom alle øvelsene fra klasse 1 til elite alt ettersom hvor langt hver enkelt var kommet. Det var vårt første kurs og vi lærte utrolig mye på de 16 ukene. Jeg har printet ut alle leksjonene fra det kurset og har det som et oppslagsverk for innlæring av alle øvelsene.

Det andre kurset vi gikk var et 4 ukers “fri ved fot”-kurs. Dette var også et veldig nytting kurs, “fri ved fot” er en veldig kompleks øvelse og vi fikk virkelig jobbet med posisjon og energinivå.

Så gikk “Forberedelse til konkurranse”-kurs, også dette på 16 uker. Dette kurset var også veldig lærerikt og vi ble mye mer obs på å trene konkurranselikt, Det var da jeg begynte å ta tak i problemene til Sara med bilkjøring, siden jeg ikke kunne unngå bilkjøring lenger når jeg faktisk ville trene konkurranselikt og kjøre til treningsområdet. Etter noen uker med trening kom vi faktisk i mål med å få bort usikkerheten ved bilkjøringen, men jeg avsluttet treningen litt for brått og nå har vi startet opp treningen på nytt. Denne gangen er jeg veldig nøye på å aldri presse henne til noe, alt skal skje uten at hun føler seg redd eller usikker. Det er veldig kjedelig å måtte ta denne treningen enda en gang, men jeg merker samtidig at det går mye fortere fremover denne gangen.

En annen ting vi lærte mye om på det kurset var viktigheten av oppvarming før trening og konkurranse. Og vi fikk hjelp til å finne hvilken oppvarming som passet best for Sara i forhold til å finne riktig energi-nivå og å bruke momenter som er litt vanskelige for henne når det er satt inni kjeder i oppvarmingen.

Vi fikk også tips til hvordan vi lærer hundene å gå fra høyt til lavt aktivitetsnivå og omvendt. Ellers var det mye fokus på det å sette sammen til kjeder og å overtrene øvelser og hvordan vi skal bruke forstyrrelser i treningen.

De siste ukene av kurset var vi rett og slett litt lei etter å ha gått to kurs om rad og treningsmotivasjonen var lav. Jeg fulgte derfor de to siste leksjonene som observatør, jeg lærte mye av å se videoene til de andre kursdeltakerne og hvilke tilbakemeldinger og råd de fikk.

IMG_8357

Nå er vi klar for nytt kurs etter å ha trent en del på egen hånd de siste ukene, det er veldig betryggende og motiverende og få råd og tilbakemeldinger underveis i treningen. Kurset har allerede begynt så jeg starter 1 uke etter de andre. Nå skal jeg lese og se litt filmer fra den første leksjonen så skal vi ut å trene.

Her kan dere lese mer om online-kursene hos klickerklok.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.