Kanin dummy

Siden vi trener en del jakt nå har jeg gått til innkjøp av kanin dummy til Sara.

IMG_7208 (640x427)

Jeg har fra før en fasan dummy som ser ut som en fugl og som er innsatt med duft av fugl. Jeg fikk testet dette i sommer da den ble liggende ute noen timer, da jeg skulle ta den inn var den omringet av fluer. Så selv om jeg ikke kjenner noe kjenner nok hundene det. Den har vært veldig fin å trene med, Sara var litt skeptisk i starten, men etter litt trening apporterer hun den nå uten problem.

IMG_3278 (533x800)

I dag fikk jeg testet kanin dummyen også. Den ser ut som en kanin, veier en del mer enn de vanlige dummyene jeg bruker og er innsatt med kaninduft. Jeg var litt spent på denne da Sara har en leke som også ser ut som kaninskinn og det er hennes absolutte yndlingsleke. Hun er så gal etter den at jeg nesten ikke kan bruke den i belønningssituasjoner fordi det er umulig å få henne til å gi den tilbake. Hun får av og til bære den i munnen på vei hjem fra trening og da er hun den stolteste flatten og går med halen rett opp og ser ut som hun eier hele gata.

IMG_6424 (640x427)

Jeg hadde derfor mine tvil om hun kom til å se på kanin dummyen som en leke eller vilt som hun skulle bringe tilbake til meg. Jeg tok en sjanse og la den ut i feltet sammen med de vanlige dummyene bare for å få se hva hun gjorde. Det var selvfølgelig mørkt da vi var ute, så jeg hadde egentlig ikke så god kontroll på hva hun drev med under feltsøket da jeg bare så lykta hennes som bevegde seg rundt på jordet.

Hun kom ihvertfall inn med de to vanlige dummyene først, kanin dummyen kom hun inn med til slutt. Ikke noe tull og kom rett til meg med den, jeg hadde klar en kjempegod belønning da den var avlevert. Jeg ble så lettet og veldig overrasket over at hun tok det så lett. Flinke jakthunden min!

IMG_7196 (640x427)

Jeg har en mistanke om at hun bevisst tok de andre dummyene først og når hun ikke fant flere av dem tok hun kaninen. Men det vet jeg ikke sikkert siden det var så mørkt. Jeg ga meg mens leken var god og kjørte et par feltsøk til med bare vanlige dummyer.

IMG_7177 (427x640)

Jeg er så glad nå for at jeg brukte god til på å få på plass grunnferdighetene i apporteringen. Nå holder hun samme hva jeg gir henne, om det er treapport, metallapport, dummy eller kanin.

IMG_7170 (427x640)

IMG_7180 (426x640)

Gleder meg til å teste den i dagslys i morgen. Jeg har også fått gode tips og råd om hvordan jeg skal gå frem ved innlæring av linjetaket i jakten av Ann-Olaug Toftesund så det skal vi prøve ut i morgen.

Kanin dummyen bestilte jeg på retrec.com. De selger også små flasker med viltduft som man kan ha på vanlige dummyer, dette er også en fin måte å begynne å venne hunden til å apportere vilt.

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Så gøy at det funket så bra. Hvor får du kjøpt slike dummyer`?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.