Jeg elsker våren

Det er så deilig ute nå, sol og bart og lyse kvelder.

Vi har jo verdens fineste platting foran hele huset, så nå kan vi endelig sitte ute igjen. Sol er velkomstkomite’ når guttene kommer hjem fra skolen.

                                             

Når det blir lysere og tørrere ute kommer også motivasjonen til å trene hund for fullt hos meg. Det går så fint med slalomtreningen nå når vi har begynt med kompostgrinder, jeg tror denne metoden passer Sol veldig bra. Da vi trente i går prøvde jeg å sette hopphinderet før slalomen slik at det ble en liten kjede. Utrolig gøy at jeg nå kan belønne slalomen med ball, uten at hun mister fokuset på selve hinderet. Belønningsroboten er virkelig gull verdt og har lært henne å fokusere fremover og ikke på meg.

                                                   

Vi prøvde oss også på litt handling. Jeg har tenkt at Sol ikke er av de raskeste hundene på agilitybanen så jeg skal vel greie å holde følge. Men herregud så fort hun løper. Jeg har store problemer med å rekke frem foran hinderet for å ta et fremforbytte, mens hun løper gjennom tunnelen. Veldig lærerikt å se det på film, spesielt å se hvor tidlig ute jeg må være med handlingen. Fremforbyttet må utføres helst før hun tar av på det første hinderet. Hvis hun rekker å ta av først og tror hun skal fortsette rett frem, rekker hun nesten ikke å svinge til venstre på neste hinder.

                                             

Sol stråler ihvertfall og er veldig ivrig når vi holder på, så det er ingen tvil om at hun synes det er veldig gøy.

En annen ting som var gøy var å høre på den siste episoden av Agiltypodden med Fanny Gott. De snakket om at hun hadde vært på forsiden av Hundesport pga av et intervju hun hadde gjort om lek. Og det var så mange som hadde spurt hvor hun hadde kjøpt genseren sin. Og den er det jo jeg som har strikket til henne!

bilde lånt av Fanny Gott

I dag var det enda mere sol, så jeg og Sol trakk opp i høyden der vi trives best i fineværet. Tipptopp tommelopp for våren!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.