Jakttrening med workingtest

I helga skulle en gjeng samles for å ha en uformell workingest på Strandafjellet.

Jeg og Sol har ikke vært på felles jakttreninger på nesten 5 måneder. Sol fungerte ikke og vi måtte bare ta oss en pause til ting fikk roet seg litt i hodet til den lille unghunden.

De siste opplevelsene våre var skikkelig dårlige og det tok lang tid før jeg tok frem dummyene igjen. Vi har trent litt småøkter hjemme og det har fungert fint.

IMG_4285 (800x533)

På søndag var det altså tid for fellestrening igjen. Jeg kjente godt at jeg hadde nerver i forhold til hvordan dette skulle gå. Workingtest er en konkurranseform som blir mer og mer populær.

img_7889-800x533Konkurransen foregår da på forskjellige poster. Alle sitter ved posten, så går en og en ekvipasje frem for å utføre oppgaven på den posten. Der er skytter og kaster ute i terrenget, og en dommer som forklarer hva posten går ut på og som gir deg poeng. Du starter på 20 poeng på hver post, dersom alt gjøres perfekt sitter du igjen med de 20 poengene. Feil som gjøres blir trukket i poeng, dersom hunden ikke klarer oppgaven får du 0.

img_7891-800x533

Da vi satt og ventet ved post 1 som var en dobbelmarkering, en på land og en på vann, var jeg skikkelig nervøs. Sol var helt i hundre og viste med hele seg at dette hadde hun skikkelig lyst til. Det er tøft å måtte sitte og høre på at skudd blir avført og dummyer blir hentet uten å få jobbe selv.

Når jeg ser at hun er slik, så greier jeg ikke stole på at hun greier å gjøre det hun skal gjøre. Jeg var så redd hun skulle ta helt av der ute og løpe rundt for å finne alle dummyene hun trodde fortsatt lå der. Vi har en veldig snill og engasjert oppdretter som tilbydde seg å føre Sol på den første posten. Hun har passet Sol noen ganger og har trent litt apportering med henne.

14543880_1212064082198068_2613534368264909578_o-800x600

Foto: Anne Lene Toftesund Thunem

Sol imponerte hun, begge dummyene ble hentet inn. Det var kaldt på Strandafjellet og det var is enkelte steder på vannet, så det var ikke bare bare for alle hundene å komme seg uti.

På neste post prøvde vi selv, da skulle vi hente en enkel markering. Jeg stolte ikke helt på at hun ble sittende, så jeg valgte å ha kobbelet hengende foran henne. Da får man 2 poeng trekk. Ellers løste Sol oppgaven perfekt, og det var ingen tegn til knalling hos henne heller.

                         

Her ser man godt den ekstreme jaktlysten som bor i denne lille hunden, så jeg må bare innse at det tar tid å trene og bygge opp en slik hund. Når vi først får alt til å sitte kommer hun til å være helt rå.

Neste post var markering i sivet på andre siden av vannet. Flere hunder vegret seg for å gå uti det kalde og islagte vannet. Sol vegret heldigvis ikke og kom rett hjem med en gang dummyen var funnet. Avleveringen etter vann er vi ikke helt i mål med enda, og når det er så kaldt vann er det enda vanskeligere for hunden å ikke riste seg.

Veldig fornøyd.

                         

 Mellom hver post er det mye passivitetestrening siden alle hundene sitter og ser og hører at de andre er fremme for å jobbe. Jeg er så imponert over at Sol taklet det å sitte så mye, komme frem å få hente en dummy. Tilbake igjen for å se de andre holde på. og ikke ta av når det endelig var hennes tur igjen. Det var veldig viktig at vi fikk en fin følelse igjen og at jeg følte jeg kunne stole på hunden min.

På de siste postene valgte jeg og gi henne tilliten med å ikke bruke kobbelet foran henne for å hindre knalling. Og hun satt helt perfekt! Ingen antydning til å rase avgårde før jeg ga beskjed, herlig! Alle dummyene ble avlevert slik de skulle, men hun trenger mer trening på å løpe i full fart rett hjem.

14560179_1212064305531379_3565396536744535329_o-800x600

Foto: Anne Lene Toftesund Thunem

Jeg er så fornøyd med oppførselen på den lille Turbo-Sola, det kunne ikke gått bedre i forhold til hvilke forventinger jeg hadde til oss.

img_7893-800x533

Så fint på Strandafjellet. Etter at BK – klassen var ferdig var det mat,  kaffe og sjokoladekake. Dommer Jan Pål gikk også gjennom alle postene og leste opp poengene og hva alle hadde fått trekk for. Søster Bjørk gjorde en strålende jobb og fikk flest poeng av alle. Og hvem skulle trodd at lille super Sol ble en god nummer to! 93 poeng av 120 mulige, hipp hurra!

img_7894-800x533

Det var kjempegøy å få så fine resultater, men det viktigste var å føle at samarbeidet vårt fungerte igjen. Det trengte vi nå.

På slutten av dagen kjørte vi en fellesdekk så Sol fikk litt mer trening på det. Hun lå med søster Bjørk og jaktgolden Odin og det var ingen antydning til at hun ville bort til de andre hundenen. Veldig bra.

Helt til slutt la vi ut et stort felt og Sol fikk hente inn 4.5 dummyer. Ann-Olaug sto ute i feltet og avbrøt henne med en gang hun viste antydning til å ville søke videre istedet for å løpe rett inn til meg. Det gikk bedre og bedre og vi ga oss på topp. Veldig fornøyd, slik må vi legge opp feltsøk-treningen fremover. Hun må ikke få mulighet til å gjøre feil flere ganger.

14556703_1212064428864700_1669928536356520402_o-800x600

Vi hadde en kjempefin dag. Vi er en veldig trivelig gjeng der alle backer opp hverandre og gir tips og råd når noe er vanskelig. Alle er på forskjellig nivå, men allikevel trener vi så godt sammen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.