Jakttrening med søstrene

– produktene fra Lanullva er sponset –

I går møttes søstrene Sol, Bjørk og Alfa på Ørskogfjellet for å trene litt.

Nå var det lenge siden sist møte, et helt år faktisk. Her er blogginnlegget fra sist vi møttes. Alfa og Sol er veldig like, høy jaktlyst og mye motor. Sol har trent mye mer jakt enn Alfa, så hun er flinkere på ro og passivitet selv om det er skudd og dummyer rundt henne. Men da jeg så Alfa i går var det akkurat som å se Sol slik hun var i fjor. Vanskelig for å se på at andre hunder får jobbe, vanskelig å konsentrere seg om å gå jaktfot når det skjer så mye spennende rundt og vanskelig for å sitte i ro med rumpa i bakken.

Da var det kjekt å se hvor flink Sol har blitt på det å sitte stille nå. Hun vil jo så gjerne jobbe og da er det naturlig å ville løpe avgårde å hente alle dummyene som blir kastet, men etter mye trening har Sol begynt å skjønne at dersom hun sitter stille får hun jobbe. Dersom hun stresser og masser, får hun ikke hente en eneste dummy. Ro skal alltid lønne seg!

Sol og Bjørk følger med mens Sissel og Alfa får litt tips og råd fra Ann-Olaug. Alfa er så lik Sol på så mange områder, men på det med samarbeid er Alfa mye flinkere. Samme hvor høy og giret hun er på de dummyene, snur hun helt naturlig og løper rett hjem til Sissel med en gang hun finner en. Ikke noe bytting og ikke noe tull! En utrolig bra egenskap hos en retriever med mye jaktlyst. Med Sol har jeg måttet lære inn at det er gøy å komme tilbake til meg med det hun finner, og det er noe jeg kontinuerlig må jobbe med. For en luksus og få det helt gratis. Alfa er en kjempegod jakthund!

Mitt hovedfokus på denne treningen var passivitet og det fikk vi mye av. Nå når vi skal tenke start i AK er det det som blir den største utfordringen for Sol. Hun må bli vant til å slappe av når hun sitter ved siden av meg i fot-posisjon.

Sist uke hadde jeg og Ann-Olaug en trening på Strandafjellet, det var lenge siden Sol hadde trent sammen med Bjørk og konkurranseinstinktet kom virkelig frem. Vi hadde lagt ut en del dummyer og baller på forskjellige punkt for å trene litt utsendinger. Sol var utrolig kjapp til å plutselig stikke avgårde når hun så at Ann-Olaug gjorde seg klar til å sende Bjørk. Hun er så rask også denne lille hunden, ser jo bare fartsstripene etter henne i det hun setter avgårde.

Sol legger seg ned mens Alfa jobber

Jeg utfordret henne derfor mye på treningen i går, hun satt løs ved siden av meg hver gang noen av de andre hundene skulle jobbe. På hele treningen løp hun kun avgårde en eneste gang. Og det var selvfølgelig på en kjempelang utsending. Jeg sa ingenting, løp bare etter henne (dagens trim), fikk lagt ned igjen dummyen, tok på henne kobbelet og tok henne med tilbake og inn på plass. Når hun da satt fint uten kobbel mens Bjørk og Alfa fikk hente sine dummyer, sendte jeg henne ut.

Vi holdt på i fem timer i går, så det ble også en del passivitetstrening på sekken innimellom. Sol blir bare bedre og bedre på den roen. Helt avslappet når vi satte oss ned.

Kreative Ann-Olaug har laget merke i skinn til stolsekken min, fantastisk fint

Bjørk er jo dronningen av passivitet, og satt mye og så på at Ann-Olaug hjalp Sol og Alfa med litt trening. Setter seg på sekken og følger med at alt går riktig for seg.

Det var et veldig kjekt treningstreff og både jeg og Sissel fikk en del tips om hvordan vi skal jobbe videre. Det jeg og Sol skal kose oss med i høst og vinter er rette linjer på fremadsendinger og å lære inn fløytesignalene skikkelig.

På facebooksiden hundbilde.no flatcoat-arwen legger Ann-Olaug ut litt treningsfilmer og fine bilder av retrievere i arbeid. Bare å følge, der ligger også litt treningsfilmer fra treffet vårt.

Nå når høsten har kommet for fullt er det også nødvendig med ull fra topp til tå. Ullstillongsen fra anti-tex kolleksjonen til Lanullva var god å ha under buksa når vi skal være så lenge ute og det blir en del stillesitting innimellom. At den i tillegg beskytter mot flått er også en kjempebonus ute i dette terrenget.

Den tynne ullgenseren fra anti-tex kolleksjonen var også på som innerste lag på overkroppen.

Lanullva har også billig hundeutstyr i merinoull i sin nettbutikk, ta en titt her.

Det er så godt å være ute i naturen på denne fantastisk vakre årstiden, og så er det ekstra godt å sette seg i godstolen med god samvittighet etterpå med verdens beste selskap.

spacer

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.