Jakttrening i minusgrader

I dag satte vi kursen mot Sykkylven igjen.

Vi skulle trene jakt sammen med Ann-Olaug og Siv.

Hos Siv er det store marker med mye forskjellig terreng å boltre seg på.

I dag fokuserte vi på presisjonstrening, pirket på litt detaljer. Det var -4 grader i dag så vi måtte legge opp treningen slik at hundene slapp å sitte stille så lenge av gangen.

Denne gangen var Sol seg selv igjen. Sist gang var hun veldig hoppete og urolig, men nå er ryggen i orden og da var hun flink til å sitte rolig.

Vi startet treningen med å sette opp tre punkter i forskjellige retninger med forskjellige lengder. Så ble hundene sendt til forskjellige punkt hver sin gang. Veldig flinke unghunder som løser oppgaven uten problem. Sol og Bjørk er høyløpske, men kunne ikke se noe på konsentrasjonen når de skulle jobbe.

Så satte vi punktene på en rekke med god avstand mellom. En dummy ble lagt på hvert punkt. Første hund ble sendt til det første punktet. Da dummyen var hentet, ble den lagt ut igjen. Da var det neste hund sin tur til å løpe rett frem til punktet ved siden av.

Det var da mest fristende å løpe til punktet ved siden av der hunden hadde sett at det ble lagt ut en dummy. For Sol og Hedda var denne øvelsen helt ny så vi hjalp dem ved at vi gikk frem og pekte på punktet før vi sendte. Etter å ha sendt fra den ene siden gikk vi rundt til den andre siden og sendte derfra på samme måte. Vi la også til lengre og lengre avstand etterhvert som hundene ble trygge på oppgaven.

Hedda sendes til punktet rett frem selv om jeg akkurat har lagt ut en dummy på punktet ved siden av

Da var det på tide med en liten pause og hundene fikk legge seg i bilen for å koble av.

Etterpå startet vi opp igjen med de tre punktene, men nå hadde vi flyttet dem enda nærmere hverandre slik at det ble litt vanskeligere.

Bjørk sendes ut

Igjen bevegde vi oss rundt punktene og sendte fra begge sider og varierte avstanden. Kjempefin egentreningsøvelse også, denne må vi prøve hjemme.

Sol har blitt en helt ny hund i forhold til førbarhet. Det har vært så vanskelig å kontrollere henne når det er dummyer rundt oss. Det å sikte henne inn på riktig punkt har vært så vanskelig for hun har ikke hatt ro til å sitte lenge nok. Det er ikke så enkelt å sikte riktig med hånden når du samtidig skal holde igjen hunden med den andre.

Men nå sitter hun så stødig, kan ikke huske sist hun løp ut før jeg ga “ut” signal. I dag siktet jeg henne inn på riktig punkt, men så følte jeg hun trakk litt mot venstre istedet for rett frem. Jeg avbrøt derfor håndbevegelsen og tok henne med lenger frem. Hun ble ikke frustrert, men ble rolig sittende og ble med meg lenger frem. For noen måneder siden hadde hun vært borte for lenge siden dersom hun merket at jeg begynte å nøle og gjøre noe annet enn å sende henne ut.

Den ene gangen vi sendte ble det for vanskelig og Sol løp til venstre i stedet for rett frem. Det var ingen problem å snu henne og hun kom tilbake til meg med en gang selv om hun var på god fart mot en annen dummy. Tenk at en hund kan forandre seg så mye…

Her er en liten filmsnutt fra treningen og øvelsene vi drev med i dag.

                     

Det var verdt fergeturen i dag også! En sliten Sol på vei hjem igjen.

 

You may also like...

2 Responses

  1. Prima sier:

    Får lyst litt til å trene jakttrening når jeg leser bloggen din:) Vi holder oss mest til dummytrening, jeg burde utvide hva vi gjør:)
    Fine bilder

    • Lill-Iren sier:

      Så bra du blir motivert 🙂 Det er veldig kjekt og du får en veldig sliten hund etterpå 😉 Mye nyttig der i forhold til å sitte mye i ro mens andre hunder jobber, sitte på linje med andre hunder, fot i terrenget osv 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.