Jakten på godfølelsen

På lørdag var jeg og Sara i Ålesund for å gå lydighet i klasse 1.

Jeg kjente litt på at jeg burde trent mer, men det er jo bare min egen feil. Det har vært så mye fokus på Sol de siste par ukene at Sara og lydigheten har blitt litt nedprioritert.

Vi tok oss en skikkelig treningsøkt dagen før stevnet og jeg kjente på at det var alt for lenge siden jeg bare har hatt med Sara på en bane og trent skikkelig lydighet. Og hun er jo så herlig å trene med når vi bruker masse lekebelønning. Hun elsker det og er så “på”. Mange detaljer som ikke er så fine som de bruker å være på grunn av lite trening den siste tiden, men så lenge intensiteten og gleden er der så er jeg fornøyd.

Og ruta har blitt så bra! Det er jo den vi har fokusert mest på og nå løper hun ut og gjennom ruta dersom jeg ikke roper “stå”. Da kan jeg plassere henne så langt bak i ruta jeg vil.

                         

Da vi kom til stevneområdet på lørdag, var Sara stresset. Det var mye som foregikk der og vi måtte gå gjennom både utstillingsområdet og agilityområdet for å komme til lydighetsringen.

Det var også gressbane og det trener vi alt for lite på, det blir prioritet fremover. Utstillingsområdet var ganske lite så det var lite plass rundt ringen. Jeg fikk derfor ikke varmet opp slik jeg ville, jeg vil helst leke mye med henne for å få henne skikkelig giret og fokusert på meg, slik at hun glemmer omgivelsene litt. Det var vanskelig å leke på utsiden av ringen uten å forstyrre ekvipasjen som var inne.

Så jeg hadde ingen god følelse da vi gikk inn. Fellesdekken var grei. Hun la seg på kommando, men lå ikke i flatdekk hele tiden og da blir jeg nervøs. Det var en del uro på fellesdekken med to hunder som reiste seg. Blant annet hunden som lå rett ved Sara. Eier måtte gå frem til hunden for å hente den og ta den med og jeg er så glad for at Sara ble liggende. Hun laget litt sutrelyder i løpet av fellesdekken og fikk litt trekk for det.

Da vi skulle starte på programmet følte jeg ikke jeg hadde henne helt der jeg ville. Hun var litt dempet og fokusert på ting rundt oss. Dersom jeg hadde fått lekt mer rett før vi gikk inn, tror jeg hun hadde fungert mye bedre.

IMG_7794 (640x427)

Poengene var fine og vi fikk endelig 1.premien og opprykket til klasse 2. Men jeg følte jeg måtte jobbe veldig mye for å holde på oppmerksomheten hennes og dro mye av lasset alene. Hun gjorde mye bra da, til tross for ikke så alt for mye trening på klasse 1 øvelsene. Innkallingen var kjempefin, det er jo alltid en risiko for at tempoet skal blir litt lavere siden vi har trent endel innkalling med stå. Hinderet er også en øvelse som vi trente på et par ganger dagen før stevnet, så veldig fornøyd med henne der også.

IMG_7795 (640x426)

Nå er vi i hvertfall klar for klasse 2. Så deilig å være ferdig med tannvisning, lineføring og innkallingen. Nå er det fullt fokus på klasse 2-øvelsene og vi skal trene mye på nye og utfordrende områder før vi skal i ringen om to uker. Og da skal jeg få varmet opp annerledes og se om det fungerer bedre på henne.

IMG_7790 (425x640)

You may also like...

2 Responses

  1. Therese sier:

    Gratulerer med opprykk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.