Jakt, lydighet og hverdagsliv

Vi har fine dager for tiden.

Motivasjonen til å trene er på topp hos meg og hundene fungerer veldig fint både i hverdagen og på trening.

I går ble det en liten økt med kjeder på begge to. Kjeder er viktig å trene i lydighet. Det hjelper hunden til å lære at det å gå lange program er kult og fører til fantastiske belønninger, og du får svar på hvor godt øvelsene faktisk sitter. Øvelser som fungerer bra en og en, faller ofte fra hverandre når de blir satt i en kjede uten belønninger mellom øvelsene.

Sara er ikke bra i ryggen sin for tiden, men hun gjør sitt beste. Hun fikk gå “stå under marsj, apportering, innkalling med stå og ruta til slutt. Jeg må bygge mye verdi for å løpe ut i den ruta selv om det er langt og det kan være ukjent miljø rundt oss. Derfor legger jeg den til slutt i kjeden.

Hun havnet bak ruta, men jeg belønner allikevel siden det faktisk er positivt. Problemet bruker å være at hun snur for tidlig.

Sol fikk først gå en lineføring. Det har vi glemt å trene på igjen, vi trener bare fri ved fot, så nå må vi trene mye med bånd frem mot klasse 1. Lineføring kan være en litt tung øvelse og Sol har trent lite utholdenhet. Jeg ville derfor belønne rett etter lineføringen. Hun får litt dårligere posisjon når båndet kommer på, men det får bare være. Den øvelsen er kun i klasse 1.

Så fikk hun gå en kjede med innkalling, stå under marsj og apportering. Det er første gang Sol tar apporteringen i kjede så jeg ville belønne etter den øvelsen.

Så fikk hun gå en kjede til med fri ved fot, avstand og ruta. Ruta er en helt fersk øvelse så det var bra å få belønnet etter den. Sol havnet også bak ruta, men med henne synes jeg også det er bare positivt. Jeg tok en liten runde på slutten der jeg belønnet riktig plassering i ruta og jeg tror hun begynne å skjønne det nå.

Herlig energi og viftende hale på Sol igjen, endelig synes hun lydighetstreningen er supergøy igjen. Er nok litt løpetidsslapphet som har hengt igjen hos henne.

                     

Jeg tenker også mye på jakt for tiden. I april skal vi stille på working test for første gang, det blir veldig spennende. Sol skal stille, så får jeg se om jeg stiller Sara også.

Fikk ånden over meg i dag og måtte ommøblere litt. Ting går litt i stå når man endelig har flyttet inn i nytt hus, fortsatt mye bilder o.l som skal opp på veggene. Sol synes det hele var ganske kjipt…

Etterpå fant jeg frem boken “Retrieveren som apportør”. Jeg har egentlig ikke lest så mye i den siden jeg ikke var helt enig med treningsmetodene som ble brukt der. Men den har mange gode øvelser og mye grunnleggende teori som er lurt å kunne når man trener jakt.

Så ble det tur i skogen med mine to glade retrievere. Nå går det mot vår og snøen begynner å smelte heldigvis. Sol har sele og langline på så hun skal ta det litt med ro og ikke overbelaste skulderen sin.

Vi fant et fint område å legge blodspor på også, så hit skal jeg tilbake i morgen.

You may also like...

2 Responses

 1. Det er så deilig når motivasjonen er på topp! Etter en god og lang lydighetspause merker jeg nå at den kommer snikende innpå meg igjen, og det frister veldig å begynne igjen 🙂
  Har du noen gode øvelser for å bygge muskulatur i rygg/kjernemuskulatur hos hund? Mali sliter jo også med ryggen. Ho kan noen triks (sitte bamse, bukke og stå på to).

  • Lill-Iren sier:

   Så bra du har motivasjon igjen 🙂
   Jeg lærte en del øvelser da jeg gikk på onlinekurs hos Fanny Gott “Kroppskontroll, styrke og hoppteknikk”. En øvelse som styrker ryggen er at hunden bare står uten å bevege på potene. Slik det står når de er på utstilling, en pote i hvert hjørne av kroppen. Så er det bare å fore med godbiter 🙂 Det å sitte riktig (gjerne på en plattform) er også god styrketreningen for hundene. Du kan også dytte forsiktig borti dem når de står eller sitter slik at de må spenne imot.

   Sitte bamse er fin og å gå opp på to fra bamsestilling, det er faktisk veldig tungt. Ellers er det jo balanseproduktene fra FitPAws 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.