Innlæring av innkalling klasse 1

Øvelsen innkalling i klasse 1 delte jeg inn i tre deler under innlæringen:

  • sitt og bli
  • komme mot meg i full fart
  • sette seg i utgangsstilling

Sitt og bli trente jeg inn ved hjelp av omvendtlokking, øk tid og avstand gradvis. Her det bare å overtrene, hunden bør kunne sitte lenger enn den må på konkurranse før du kaller inn. Jeg prøver alltid å gjøre det litt vanskeligere på trening enn det kommer til å bli på konkurranse. Her demonstrerer Siv Svendsen hvordan man lærer inn sitt og bli ved hjelp av omvendtlokking:

Jeg bruker fri-kommando når jeg trener på dette så hunden vet at det er å holde posisjon vi holder på med.

I alle innkallingsøvelsene er det viktig at hunden har stor fart. Min hund har bare ett gir og det er full galopp så jeg har ikke trent noe spesielt på farten. Mange hunder trenger å lære at de må holde høy fart, spesielt når man begynner med stå og dekk midt i innkallingen. For å få hunden til å løpe fort er det jaktinnkallinger som gjelder, jo oftere du får hunden til å løpe fort jo større sjanse blir det for at den gjør det under innkallingsøvelsen også. “Hjernevask” hunden til å tenke at når det er snakk om innkalling er det ikke noe alternativ og trave mot deg, det skal alltid være galopp. Siv Svensen har en fin video som viser dette også på amokk.no så jeg deler den med dere:

Innlegget hennes om å få fart på innkallingene kan dere lese her.

Det og komme i utgangsstilling er det jeg har måttet jobbe mest med når det gjelder innkallingen. Jeg brukte klossen for å lære henne utgangsstilling og tenkte ikke på at klossen måtte stå langt nok bak. Så hun snudde alt for tidlig og det førte til at hun satte seg skjevt og for langt frem.

Her viser Morten Egtvedt innlæring av utgangsstilling ved hjelp av klossen:

For å få inngangene hennes til å bli dypere måtte jeg belønne fra høyrehånden bak meg mange ganger slik som Fanny Gott viser i denne videoen. Så trente jeg flere og flere hele innkomster, slik at hun aldri visste om belønningen kom bak meg eller når hun satt i utgangsstilling. Dette har fungert veldig bra og hun har nå fine og dype utgangsstillinger. Når repeterer jeg bare en sjelden gang at belønningen plutselig kan komme bakfra. Da klikker jeg akkurat idet hun har kommet lang nok bak før hun snur og servere belønningen bak meg.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.