Innkalling aaargh

Innkallingen fungerer bra helt til det dukker opp en katt….

På joggetur i dag oppdaget Sara plutselig en katt og satte av gårde. Jeg ropte på henne og ingenting skjedde, hun fortsatte etter katten. Heldigvis var det ingen bilvei i nærheten, men det var bare flaks. Jeg har aldri hatt noe problem med at hun jager katter fordi hun ser dem aldri. Naboen vår har katt, og etter 1,5 år har Sara enda aldri sett den.

Jeg fant ut at jeg måtte ta tak i innkallingsproblemet vårt, jeg greier ikke å stoppe henne når hun er på vei mot hunder og katter. Det er litt vanskelig å trene på en katt, så jeg bestemte med for å starte med å sende henne mot en leke og kalle henne inn halvveis.

Da jeg prøvde det i dag gikk det opp for meg hvor lite kontroll jeg har når hun er på vei mot noe. Jeg tenkte det skulle gå helt fint så lenge jeg startet enkelt og gjorde det gradvis vanskeligere. Først prøvde jeg med en fleeceflette og det gikk stort sett greit, jeg belønnet med yndlingsleken når hun snudde og kom tilbake.

Så prøvde jeg med ball og pelsleken som hun er så glad i. Jeg prøvde å gjøre det enkelt i starten så jeg kastet ikke leken, jeg la den bare fra meg. Da gikk hun helt i lås, når jeg ropte gikk det inn det øret og ut det andre. Det er ikke rart jeg ikke greier å stoppe henne når hun er på vei etter en katt, når hun ikke greier å stoppe på vei mot en leke som ligger stille.

IMG_4954

Jeg har aldri hatt så mange mislykkede repetisjoner i en treningsøkt før, jeg har bare tatt med noen få på videoen under. Det viser at dette var noe vi trengte å trene på. Selv om jeg har vært veldig nøye når jeg har trent innkalling med henne, har jeg aldri trent med akkurat denne type forstyrrelse. Og dette er så viktig når man trener hund, de trenger mye generalisering av kommandoer. Siden denne situasjonen var ny for henne, fungerte ikke innkallingssignalet som vanligvis er veldig stabilt.

Jeg kjefter ikke på henne i filmen selv om hun gjør feil. Selv om jeg ikke gjorde det, merket jeg at hun ble usikker når det ble mye feil. Hun visste ikke om hun skulle løpe mot leken eller ikke og skjønte rett og slett ikke hva jeg mente. Jeg legger vanligvis opp treningen så det ikke blir så mange feil på rad, men i dag ble det dessverre sånn.

Etter mange mislykkede repetisjoner skjønte hun til slutt hva øvelsen gikk ut på. Dette var en ”enkel” forstyrrelse som jeg må gjøre enda vanskeligere neste gang. Da vil jeg ha noen som drar leken etter seg så den er i bevegelse og jeg vil også øke avstanden etter hvert.

You may also like...

2 Responses

  1. Dette med innkalling kan være veldig slitsomt til tider. Mine hunder er fantastiske når jeg går med andre på tur, eller trener med andre. Trur de skal vise seg frem over hvor flinke de er! Men så fort jeg går alene eller trener alene da er det ett sant mareritt til tider. Inn det ene øret ut det andre 😛 Men som sagt det er til tider, altså i perioder. Jeg kjefter heller aldri under innkalling uansett, å venter med å kalle dem inn, til jeg vet de vil komme. Dessuten hvem vil komme til en sint mamma som står å kjefter? Bedre å stikke av da, tenker jeg 😛 Så derfor er det mye lek og lek i stemmen min under innkallingen 😀 Herlig video, Kjempe smart å legge inn flere forstyrrelser å gjøre det vanskeligere gang for gang 🙂 Har heldigvis ikke problemet med katter da vi har 4 katter her i huset og naboen har 1 å det er flere rundt her i bygda, så det har vi lært at de holder vi oss unna! 😛 Blir spennende å følge dere videre, stå på! Å for en herlig hund du har <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.