I dag har Sara lært å….

…SVØMME!!

Tenk at hun tok sin første svømmetur i dag. Jeg hadde ikke planlagt å ha noe svømmetrening en gang!

Vi har jobbet en del med flytevest de siste ukene, men hun har ikke villet svømme frivillig selv om hun har den på. Det har tydeligvis hjulpet allikevel.

Vi hadde gått en lang tur på fjellet i varmen i dag og på vei ned igjen gikk vi forbi Bergsvannet, der pleier Sara å vasse og legge seg ned i vannkanten. Jeg fant ut at jeg kunne kaste litt pinner til henne så hun fikk enda litt mer tilvenning til vann. Jeg bruker å kaste så langt ut at hun må strekke seg litt for å få tak i den. Den havner jo ofte litt for langt ut og da blir hun stående å hyle fordi hun blir så frustrert når hun ikke får tak i den,

I dag hentet hun alle pinnene fint og jeg tenkte at jeg måtte være utrolig god til å sikte i dag, siden alle landet helt perfekt akkurat slik at hun fikk tak i dem. Så begynte jeg å se litt nøyere etter og da så det jammen meg ut som hun tok et lite svømmetak for å nå tak i pinnen.

Det kunne jo ikke være mulig så da testet jeg ved å kaste en pinne langt ut, og Sara svømte ut som den naturligste ting. Jeg kastet mange pinner og hun svømte og hentet alle. Hun har alltid vært ekstra pysete i fjellvann siden det er dårligere sikt der så hun ser ikke hvor hun når bunnen. Jeg hadde aldri trodd den første svømmeturen hennes skulle bli på fjellet.

Jeg ble så glad og kunne egentlig ikke tro at det var sant.

Det er jo bare et par uker siden vi holdt på med dette:

IMG_7953

Nå kan vi endelig begynne å tenke på jakt-trening igjen. Det var jo det om var hovedgrunnen til at jeg har pushet henne på det med svømming.

For en gøy sommer det skal bli!!!

Jeg hadde trodd jeg skulle bruke hele sommeren på å få til dette, så da får vi sette et nytt mål som blir å lære å hoppe ut i vannet før sommeren er over. Når vi flytter om et par måneder får vi sjøen 100 meter fra huset så da blir det bading hver dag!

Her er beviset på at Sara er tøffere enn jeg trodde:

IMG_9249

IMG_9255

                     

I dag er jeg verdens stolteste flatte-eier.

You may also like...

4 Responses

 1. Vilde sier:

  Vi prøvde det samme med Fenris i går i fjellet med pinner og slikt – det ble selvsagt bare frustrasjonsbjeff fra hannes side. Ikke uventet, men det var selvsagt litt kjedelig. Kanskje det var skummelt at vi bare stå i ro på land?
  Uansett – så utrolig morro at hun fikk det til – også på eget initiativ og greier! Way to go! 😀

  • Lill-Iren sier:

   Jeg tror ikke hun hadde greid det dersom jeg ikke hadde vært med henne ut og løftet henne ut det siste stykket. Nå i helgen badet hun for første gang i sjøen og da turte hun ikke svømme alene. Da måtte jeg frem med flytevesten og hjelpe henne ut det siste stykket igjen, når jeg hadde gjort det svømte hun på egen hånd etterpå:) jeg har jo stått å kastet pinner til henne i nesten to år uten at det har hjulpet. Så jeg har badet med henne mange ganger før hun turte selv 😉

 2. Prima sier:

  Så gøy, grattis. Og det er så riktig når de svømmer- det føles som de endelig er kommet hjem:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.