Hvor sosial skal man være

Jeg må bare anbefale enda et blogginnlegg fra Jessikas Hundliv. Denne gangen har hun skrevet om sosialisering av valpen, hvor mange hunder bør valpen hilse på? Hun skriver at hennes forrige hund var veldig interessert i andre hunder og gjorde utfall i frustrasjon dersom den ikke fikk hilse, selv om han bare ville leke. Hun måtte hele tiden konkurrere om hans oppmerksomhet dersom det var andre hunder i nærheten. Han hadde fått hilse på mange forskjellige hunder som liten, det er jo det vi lærer at valpene skal gjøre…

Med flat coated retriever tispen hun har nå, har hun vært selektiv i forhold til hvilke hunder hun har fått hilse på som valp og unghund. Hun har hatt en liten kjent omgangskrets av hunder som hun har fått leke og være sosial med. Resten av hundene de har møtt har hun bare fått observere på avstand. Hun har fått et kjempefint språk ovenfor andre hunder og er 100% fokusert på eieren selv om det er hunder i nærheten.

Når jeg leste beskrivelsen av hennes forrige hund, var det akkurat som å lese om min egen flat. Så utrolig mange treningstimer jeg har lagt ned for å lære henne å overse andre hunder. Og ikke minst å greie å trene sammen med meg rundt andre hunder! Fellesøvelsene i lydighet er hun enda ikke klar for på grunn av at stressnivået skyter i været når hun må være så nær en fremmed hund.

Det at hun er slik har faktisk skremt meg fra å kjøpe flat igjen, selv om jeg alltid har sett for meg at flatten var “min” rase. Når jeg leste dette innlegget fikk jeg litt troen tilbake på en flat nummer to i fremtiden. Om det blir en flat til kommer jeg ihvertfall til å ta med meg Jessikas erfaringer på dette området, for jeg er helt enig med henne. Spesielt med en rase som flatten som er kjent for å være en veldig sosial, kan det være lurt å fokusere mer på det å IKKE hilse på andre hunder som valp, enn å hilse på så mange som mulig for å få mest mulig positive erfaringer med andre hunder. Særlig dersom du har tenkt å bruke hunden aktivt, en ukonsentrert og stresset flat er ikke spesielt enkelt eller gøy å trene med…

Det var veldig deilig å få tilbake litt av troen på denne rasen som har så mange positive og sjarmerende sider ved seg!

Du kan lese Jessikas innlegg i sin helhet her.

 

Og med dette ønsker vi alle en riktig god jul!

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.