Hverdagen med to hunder

Det har vært litt av en omveltning for både meg og Sara og få den lille turbo-valpen i hus.

Nå begynner hun å nærme seg 7 måneder og ting går enda litt bedre. Vi har hatt en periode nå der hun har vært veldig høylytt når hun må være i buret her inne i huset. Den har heldigvis gått over og hun roer seg i buret selv om hun ikke er sliten etter tur o.l. Det gjør også at jeg endelig får sovet skikkelig etter nattevaktene.

IMG_3827 (427x640)

Jeg går en liten luftetur langs veien med begge hundene i bånd nesten hver dag og det går bare bedre og bedre. Begge får mye tørrfor-belønning for å gå rolig uten å dra i båndet og det går så fint. Viktig trening dette også, de kan ikke alltid få løpe rundt og gjøre som de vil på tur selv om de får mye mer fysisk aktivisering på slike turer.

20150422_121455 (640x384)

Jeg har hatt litt problemer med at Sara kan stresse seg veldig opp når begge løper løse lenge, og hun kan jage etter Sol og virke veldig skremmende. Det er ikke greit.

Jeg har nå tatt tak i det og Sara har virkelig blitt veldig flink. Jeg er i forkant og belønner henne før jeg ser at hun stresser seg opp. Når Sol løper i full fart forbi henne er jeg rask å belønne før hun stresser seg opp. Dette har ført til at når Sara føler at ting blir vanskelig så tar hun kontakt med meg. Og ingenting er bedre enn det.

I går gikk jeg for første gang ned til sjøen med begge hundene løse hele veien. Og det gikk så bra, blir så stolt av og til over alt Sara får til som er vanskelig for henne. Ikke en gang jaget hun Sol, og når vi går ned til sjøen er begge veldig glade og stresset kan være litt høyt bare av det. Jeg hadde med tørrfor og belønnet henne innimellom. Og begge hundene gikk frivillig  ved mine bein uten noen kommando nesten hele veien. Da det var 10 meter igjen løp de begge i full fart ned mot vannet og det hadde de gjort seg fortjent til da.

IMG_4317 (640x427)

IMG_4357 (640x426)

Sara jobber fortsatt med å få helt bort bjeffingen når det kommer besøk og det å ikke stresse når vi skal ut av bilen. Det går sakte men sikkert fremover så lenge jeg er konsekvent og gjør det jeg skal hver eneste gang. I morgen skal vi på jakt trening igjen så da får vi trent mye på det med å ikke bjeffe i bilen.

Sol er mye i bånd når vi er ute. Hun er litt voldsom med barn for tiden og er glad i å hoppe opp i ansiktet på dem. Da har jeg henne i bånd så hun ikke får utføre denne uvanen. Jeg belønner også for at hun holder alle fire beina på bakken rundt ungene.

Sol trener på grunnferdighetene til jakten. Det vanskeligste for henne er fortsatt å sitte i ro over lengre tid og når det skjer ting så der må jeg bare skjerpe meg og trene enda mer.

IMG_4198 (640x427)

Når det gjelder lydigheten stresser vi heller ikke med å lære inn så altfor mye det første året. Vi leker og trener på grunnferdigheter. Her en liten økt med fri ved fot-trening. Hun kan nå alle vendingene og forflytningene. Det å gå rett frem over lengre strekker gjør jeg ikke så mye enda. De gangene jeg gjør det leker jeg masse som belønning, nesten mer lek enn trening. Fri ved fot skal være en veldig gøy øvelse.

                         

You may also like...

2 Responses

  1. Lillan Marie Riseth sier:

    Åhh denne siden din er så lærerik og fin!!! Jeg får min første flatcoated retriever 24.nov. Får han litt seint (når han er 13 uker) fordi jeg selv har valgt det pga eksamener som må bli ferdig først. Det er en hannhund og han heter allerede Nando. Vi har besøkt han hver helg siden han var 5 uker gammel. Jeg er 35 år og bor med min mann og to barn på 7 og 11 år. Jeg har litt erfaring med hund fra før. Hadde en cavalier king charles spaniel i mange år. Får såå masse tips og gode råd av bloggen din. Kommer til å fortsette å følge med. Liker spesielt disse videoene dine, slike som fri ved fot. Gleder meg til å lese mer 🙂 Hilsen fra Lillan

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.