Hva vi driver med om dagen

Vi driver med litt av hvert om dagen.

Vi har vært på fellestreninger med hundeklubben både denne uken og forrige uke. Jeg er generelt litt dårlig til å dra meg avgårde på treninger på kveldstid. Jeg har så mye fritid på dagen så jeg er vant til å få unna treningen da, på kveldene er det deilig å slappe av hjemme.

Det er lettere nå når det er lysere og varmere kvelder enn når det er kaldt og surt ute. Og jeg har skjønt at dersom Sol skal greie å holde fullt fokus på et rallystevne må vi få trent på samme type forstyrrelser. Den første treningen vi var på i forrige uke var kjempevanskelig for henne. Så mye gøy som skjer rundt henne og hun MÅ følge med på alt slik at hun ikke går glipp av noe. Det som er viktig når man trener med forstyrrelser er å ikke ha for høye krav til hunden. Jeg kunne blitt skikkelig frustrert over henne fordi hun ikke greide å fokusere på meg i mer enn 20 sekunder i gangen, men det eneste hun hadde lært da er at forstyrrelser er pyton og matmor ihvertfall ikke er noe gøy å være med når det skjer ting rundt oss.

Så jeg kjørte kjempegode belønninger for det lille hun fikk til. Kattematbokser og mye lek. Jeg kjørte små korte økter og på slutten av treningen hadde hun noen kjempefine passeringer av leken og matskålen som sto ute. Det skal også sier at det akkurat hadde vært valpekurs på området vi trente, så det var veldig mye spennende lukter på bakken.

I går var vi på trening nummer 2. Denne gangen gikk det mye bedre og jeg og Sol kunne ganske raskt gå korte kjeder som jeg fikk belønnet bra.

Jeg filmet en liten film for å se hvordan det ser ut. Det er mye teknisk som ikke er helt bra, som at hun ikke har helt riktig posisjon når hun går fot. Men dette er vanskelig omgivelser for henne, og det jeg skulle trene var fokus på meg. Posisjonen får vi begynne å pirke på etterhvert som hun takler dette bedre og bedre. Jeg ser på kroppsspråket hennes at hun har begynt å skjønne at i slike omgivelser kan det komme kjempegode belønninger fra meg og det er det jeg er ute etter.

Her har vi lekende barn på den ene siden og hunder som trener på den andre siden.

                    

Det er lett å sammenligne sin egen hund med de andre når man er på treninger. Men man må huske på at alle hunder har sine sterke og svake sider. Sol synes det er vanskelig å konsentrere seg når det er mange hunder rundt oss, men hun har mange gode naturlige egenskaper som de andre hundene kanskje ikke har. Det at hun er så miljøsterk for eksempel. Når hun først har lært å fokusere på meg kan hun gå stevne i kalde ridehaller, innendørs fotballhaller osv uten å bry seg om nye og ukjente omgivelser og rare ting som ligger rundt de forskjellige banene. Fokuser på din hund og tren på det dere trenger mest trening på.

Vi har også fått med oss en konfirmasjon allerede. Det ble altfor lenge for Sol å være hjemme alene så da fikk hun være med og ligge i bilen. Det Sol blir aller mest sliten av, er å trene. Så da tok en kjempefin trening med rallylydighet først. Nå har vi begynt å trene høyreføring ute, veldig kjekt å se fremgangen hennes her. Vi har nå tatt bort kassen og hun har skjønt at hun skal bevege bakparten sin inn mot meg selv om hun er på høyresiden min.

Etterpå trente vi litt med dummyene slik at hun virkelig skulle få løpe litt. Se så flink hun har blitt! Jeg husker jeg så en film på instagram en gang av en jaktgolden som løp fremover på marka, ble stoppet av fløyten for å så å bli sendt videre mot høyre der han fant en dummy. Jeg tenkte : “Tenk så kult om Sol kan få til det en dag.” Jeg lurte på hvordan jeg skulle få det til, om hun skulle ha de hvite bøttene å sikte etter eller hvordan jeg skulle gå frem. Men nå kan hun det!

                   

Vi var i konfirmasjon i 9 timer og Sol slappet av i bilen hele tiden, med unntak av noen lufteturer i Ulsteinvik sentrum.

Så en treningsøkt er mye mer effektivt for Sol enn en fjelltur.

Men vi har vært på fjellet også. 1.mai skal fjelltrimbøkene ut på alle fjelltoppene her i bygda og vi fikk lagt ut tre stykker i knallfint vær på søndag.

Berkviktua

Så gikk turen videre til varden på Helgehornet.

spreke gutter oppe på varden

Så deilig å gå familieturer på fjellet igjen, nå er det vår.

Etter en uke med litt regnværsdager har solen kommet frem igjen, håper det blir en fin mai med mange plattingdager og turer i Berkvika.

Den nybygda garasjen må også males. Knoll og Tott er med.

                    

You may also like...

2 Responses

  1. Sofia sier:

    Härliga bilder och härlig hundträning! Jag har anmält mig till två kurser i maj månad, ska bli kul att komma igång lite igen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.