Hundene prøver FitPAWS

Jeg har lenge vurdert å kjøpe FitPAWS produkter til hundene og endelig kom det i hus.

FitPAWS er en serie produkter som trener hundens balanse og kjernemuskulatur. Jeg synes det er spesielt viktig for Sara som er plaget med låsninger i ryggen sin, men det er også veldig bra forebyggende trening for alle hunder.

Jeg har selv trent en del på lignende balanseprodukter på treningssenter, og vet at dette er en effektiv treningsmetode. Og det er veldig slitsomt de første gangene man gjør det.

Jeg valgte FitPAWS peanut, som er designet for styrketrening av sports- og arbeidende hunder, og til opptrening etter skader.

Her er en film som viser hvordan man starter den grunnleggende treningen på peanut-ballen

                         

I oppstartsfasen skal hunden kun være på ballen i 3-10 minutter et par ganger i uken. De bruker mange muskler bare ved å stå, sitte eller ligge på ballen.

Her prøver Sara for første gang.

                         

 Det er viktig å gi hunden en positiv opplevelse og belønne mye når hunden viser interesse for ballen og etterhvert står oppå. Det går også an å ha en god sele på hunden slik at du kan holde den fra å falle ned.

Sol sovnet nesten oppå der på slutten, så ingen problemer med tryggheten her.

                         

 Jeg er veldig fornøyd med at begge hundene kom seg oppå med alle fire potene på den første økten. Nå tar vi et par dagers pause før vi prøver på igjen.

You may also like...

2 Responses

  1. Har sååå lyst på FitPaws sin donut-pute Må nesten få investert til våren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.