Hundene er gjenforent

Jeg vet ikke om de har savnet hverandre eller ikke.

Leker gjør de jo hele tiden uansett.

IMG_2895 (640x427)

IMG_2898 (640x427)

IMG_2905 (640x403)

IMG_2912 (640x411)

I dag gikk jeg og Sol en tur alene først. Jeg tenkte å trene på litt båndtrening, men hun oppførte seg så eksemplarisk når hun var løs så det ble ikke noe båndtrening. Hun er så behagelig å gå på tur med, holder seg rundt meg og sjekker hele tiden inn med meg.

Jeg hadde med fløyte og dummy i dag. Vi stoppet fem ganger for å trene på søksignalet, det gikk veldig bra alle gangene. Jeg ba henne sette seg og strødde godbiter på bakken mens hun så på. Så blåste jeg signalet og hun startet søket med en gang.

På turen gikk vi forbi en mark med mye høyt gress, perfekt til å gjemme dummy. Jeg kastet dummyen så langt jeg greide og den forsvant i gresset. Sol er veldig motivert, det er slik en fart på henne når hun løper ut. Dummyen ble funnet begge gangene og bragt hjem til meg. Ingen problem!

Hundene har fått seg matchende halsbånd og kobbel fra non-stop, så fine!

IMG_2918 (640x426)

IMG_2919 (640x427)

Sara trengte nytt halsbånd og jeg har vært litt i tvil om hvilke jeg skal kjøpe, jeg synes egentlig flatten er penest uten halsbånd så når de skal ha det liker jeg at de er nøytrale. Både halsbånd og kobbel har mye refleks. Halsbåndet er onesize så det kan reguleres ettersom Sol vokser.

Da Sol hadde fått turen sin fikk Sara være med meg på joggetur og etterpå ble det biltur og mange ærender. Sara er stort sett med på alle små bilturer nå slik at hun skal bli vant til å sitte alene i bilen. Hun får ofte mat eller bein mens hun er bilen og hun får alltid vom & hundemat når jeg kommer tilbake. Rett før helgen var hun for første gang avslappet etter å ha sittet alene i bilen i 10-15 minutter alene. Så det var et stort gjennombrudd i treningen.

I dag var hun tilbake til å stresse litt etter en helg uten trening, men nå vet jeg i hvert fall at det er et oppnåelig mål at hun skal greie å slappe av.

You may also like...

2 Responses

  1. Gunnhild sier:

    Så fine de er, begge to! Blir så imponert over hvor mye Sol allerede kan, og hvor mye du legger i hundeholdet ditt! Skulle ønske jeg var like flink som deg til å legge opp treninger altså!

    • Lill-Iren sier:

      Tusen takk, det var veldig koselig å lese 🙂 Dette er jo min første valp og jeg har planlagt og drømt så lenge om hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg har trent så mye med Sara og alt har vært tungt og tatt lang tid så det å få starte med en liten valp som tar alt så lett, er luksus 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.