Høstferien starter bra

Høstferien startet bra med gode venner på besøk og mye god tapas og vin.

På søndag  var jeg skikkelig trøtt og kjente at det hadde blitt altfor sent kvelden før. Det var nydelig høstsol ute så selv om kroppen protesterte tok jeg turklærne på og satte kursen mot Helgehornet.

Vi gikk hjemmefra og over Bjerkviktua.

Det var så fint og når jeg endelig kom meg ut, våknet kroppen også.

Håper virkelig vi får bra vær i høstferien så vi får prøvd oss på litt nye og lengre fjellturer før vinteren kommer for fullt.

Jeg og Sol har også fått trent litt mer jakt i dag. Vi holdt egentlig mye på med det samme som sist trening, fløytesignaler og fremadsendinger til blind dummy.

Det er luksus å ha så store marker rett nedenfor huset å trene på.

Vi måtte ha en liten tenkepause halvveis ut i økten og ruslet ned til sjøen.

Etter middag tok jeg Sol med ut en liten tur til for å trene litt. Jeg er ikke fornøyd med stoppen hennes når hun er på vei mot meg, hun bruker alt for lang tid på å stanse. Jeg la derfor denne gangen belønningen bak henne før jeg kalte henne inn, vi får se om det gjør at den blir bedre etter hvert. Vi må nok også bare jobbe med avstanden, at hun må venne seg til å stanse langt unna meg.

Denne gangen fikk vi selskap av Simba. Den er så merkelig den katten. Det var klissvått i det høye gresset, allikevel skal han være med der vi er.

Jeg tar gjerne litt av de gode godbitene du her der, men jeg tror ikke jeg gidder å jobbe for dem

Det ble helt klart en ekstra forstyrrelse for Sol når han løp rundt oss. For det første løp han etter markeringene som jeg kastet som forstyrrelse til henne. Da er det jo enda vanskeligere for henne å overse dem og løpe rett frem. Hun vil jo ikke at han skal stikke av med dummyene hennes. Vi måtte derfor ta noen steg tilbake i forhold til avstand for at hun skulle greie det.

Det ble også ekstra vanskelig for henne å sitte stille når jeg gikk ut for å legge ut dummy. Rundt henne lå det dummyer og tennisballer og til slutt måtte hun bare reise seg opp og plukke opp ballen sin, da hun ble veldig bekymret for at Simba skulle ta den.

Vi fikk gjort en del fornuftig oppi kattekaoset også da. Sol har slitt litt med søkssignalet, hun har ikke helt skjønt hva det betyr og har ofte løpt et annet sted i stedet for å søke der hun er. I dag fikk jeg godt frem det problemet ved at det lå en dummy bak henne som hun visste lå der, jeg ga henne søkssignal på en minidummy som lå gjemt der hun satt som hun ikke visste var lagt ut. Hun ble da fristet til å løpe bak til den hun visst lå der, men måtte lære seg å høre på mitt signal og søke der hun var. Det er litt av hovedpoenget med jakttreningen, hunden skal lære seg at vi alltid vet best hvor dummyene befinner seg. Så selv om hunden tror eller vet det er en dummy til venstre, så skal den løpe til høyre når vi sier det og da skal det ALLTID være en dummy der også. Så får den hente den til venstre til slutt som belønning for at den lyttet til våre signaler.

Her er en liten film av noe av det vi trente på i dag:

                       

spacer

Leave a reply

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.