Herlig trening med Turbo-Sol

I går fikk jeg trent både lydighet og jakt med Sol.

Vi skulle egentlig til Sykkylven for å trene i innendørshall, men så ble yngstemann syk så jeg måtte være hjemme hos ham. Da er det deilig å ha så store områder rundt huset, slik at jeg kan trene hjemme.

IMG_2522 (800x533)

Først varmet vi opp med back on track-dekkenet, Sol fikk gå og løpe litt rundt som hun ville for å få i gang blodsirkulasjonen.

IMG_2520 (800x533)

Vi startet med apportering. Jeg vet ikke hvorfor, men synes det er en veldig fin øvelse og starte treningen med med henne. Hun er litt for ukonsentrert for fri ved fot helt i starten av økten, og apportering er en øvelse der hun får røre seg litt samtidig som hun må samle tankene og konsentrere seg om det hun holder på med.

Sist fikk vi orden på opptakene, denne gangen var det avslutningen på øvelsen. Hun skal gå bak meg før hun snur for å sette seg i utgangsstilling. Sol fikk det til så bra, jeg og Sara holdt på i evigheter for å få til dette.

IMG_2535 (800x535)

Så gikk vi over til fri ved fot. Det står fortsatt mye jobb igjen, men posisjonen har blitt så bra! Selv om jeg gikk litt lengre strekker i dag havnet hun ikke for langt frem. Jeg er så fornøyd. Dette er ikke det enkleste underlaget å gå på heller, det er ganske ujevnt. Jeg er så fornøyd med at jeg har greid å flytte posisjonen hennes bakover så raskt, UTEN å bruke lokking. Jeg har kun brukt belønningsplassering og servert belønningen på riktig tidspunkt.

Vi trente også litt på innkalling og avslutningen på dekk fra holdt.

IMG_2538 (800x533)

Når bilen er med bruker jeg buret som pause-plass. Dit skal hun gå på kommandoen “buret” og skal bli der til hun fri-signal.

Til slutt jobbet vi med apporten igjen. Sol er ikke så veldig glad i å holde treapporten, så hun har veldig løst grep når hun beveger seg med apporten i munnen. Jeg trente derfor litt fri ved fot, med apporten i munnnen. Innimellom tar jeg i apporten for å sjekke at hun holder godt, det skal ikke være mulig å ta den ut av munnen hennes. Dersom hun holder igjen, kan det komme en belønning. Stor fremgang på Sol i dag.

Jeg er også veldig fornøyd med konsentrasjonen hennes selv om det var en del forstyrrelser rundt oss i dag. En syklist på veien rett ved, og Sol gjorde ingenting annet enn å “sladre” til meg om at hun hadde sett noe. Ingen bjeffing. Søppelbilen kjørte også rundt oss for å tømme alle søppeldunkene og lagde mange rare lyder. Hun er interessert, men henter seg raskt inn igjen.

                         

Jeg brukte godbitene jeg lagde av vom & hundemat i mikrobølgeovnen i dag. Sol liker dem kjempegodt og hun kan få så mye hun vil siden jeg vet at de er like sunne som foret hennes. Oppskriften ligger her.

 Etter lydigheten trente vi litt jakt. Jeg la ut dummyer i hvert sitt hjørne av en firkant. Så kunne jeg sende henne til de forskjellige dummyene, man får også god trening i jaktfot når man går fra hjørne til hjørne. Dette er veldig nyttig trening for Sol. Hun må lære seg å hente kun den dummyen jeg peker på selv om hun vet om flere som ligger ute.

VI får også trent på utsendingene. Sol er en liten tyvstarter, så denne gangen belønnet jeg ofte for at hun ble sittende selv om jeg hadde satt hånden ut for å peke retningen. Hun må sitte til jeg gir “ut” kommando.

Dette er veldig god trening, men jeg må passe på å ikke trene for lenge av gangen på dette. Sol blir fort lei av slik “kjedelig” trening og da kommer rampestrekene.

Her er litt film fra siste del av treningen.

                         

 Så tok vi på dekkenet igjen og gikk en runde nedom sjøen så hun fikk gå seg ned.

IMG_2543 (800x533)

Hun var overlykkelig da hun fant en liten snøflekk hun kunne rulle seg i.

IMG_2549 (800x533)

IMG_2551 (800x533)

Sara fikk seg også en treningsøkt senere på dagen, men da var dagslyset borte. Kjempefin økt på Sara også, vi terper på klasse 3 – øvelser, det skal noen repetisjoner til før de blir stabile.

God kveldsmat ble det også da det var tilbud på dato-kylling på butikken. En halv kylling til hver.

IMG_2492 (800x533)

Sol elsket det, så her har jeg en fin belønning til kjeder fremover.

IMG_2491 (800x533)

You may also like...

2 Responses

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.