Helt om holdt

I dag har vi jobbet med helt om holdt i fri ved fot.

Tidligere var Saras posisjon alt for langt frem under fri ved fot. Det var min feil som lærte henne det sånn. Etter en del trening og mye fokus på belønningsplassering (det vil si at jeg alltid serverer belønning helt inntil mitt venstre lår siden det er der jeg vil ha hodet hennes under fri ved fot) har jeg flyttet posisjonen hennes lenger bak.

Så dersom hun setter seg for langt frem, må hun trekke seg litt tilbake for å spise godbiten. Hunder er ganske “økonomiske” dyr, de vil gjøre det enklest mulig for seg selv. Sara begynte derfor etterhvert å sette seg lenger bak under holdtene siden det da ble enklere for henne å spise godbiten.

IMG_6011 (640x427)

Når hun hadde skjønt det endret jeg også kriteriet for at hun skulle få belønningen. Hun fikk ingen belønning dersom hun satte seg for langt frem. Det samme gjorde jeg under gange, alle belønningene ble servert der jeg ville ha hodet hennes. Posisjonen hennes ble gradvis flyttet lenger bak. Nå avbryter jeg øvelsen dersom hun havner for langt frem og starter på nytt.

Det som har vært vanskeligst å få til er helt om holdt. Der havner hun veldig ofte for langt frem og dermed setter hun seg veldig skjevt. Jeg har jobbet litt med den, men jeg har aldri fått den helt stabil. Det har jeg bestemt meg for å få til nå.

IMG_6012 (426x640)

Nå skal den vendingen trenes på hver dag i en uke så får jeg se om vi får den til å sitte. Jeg hadde den første økten i dag og den gikk over all forventning, skjønner ikke helt hvorfor hun plutselig fikk den til så bra på nesten alle repetisjonene.

Jeg starter alltid enkelt når jeg skal trene inn noe nytt. Hunden lærer gjennom belønning for det den gjør riktig. Dersom jeg legger treningen opp for vanskelig får ikke hunden det til og jeg har ingenting jeg kan belønne. Jeg startet derfor med kun helomvendinger. Når hun greide det la jeg til gange før vendingen. Så la jeg til andre vendinger før helt om. Jeg gjorde det gradvis vanskeligere slik at hun lyktes på de fleste repetisjonene.

Senere i uken kommer jeg til å flytte treningen til vanskeligere miljø og omgivelser også. Da må jeg ofte gå litt tilbake på vanskelighetsgraden.

Hun var litt sliten i dag tror jeg, hun ligger vanligvis litt høyere i energinivå og virket ikke så veldig gira på de kjedelige tørrfor godbitene mine heller. Men det ble uansett en bra økt og slik så den ut:

                         

You may also like...

2 Responses

  1. Astrid sier:

    Så flinke dere er! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.