Godfølelsen!

En ting jeg og Sol har slitt med i jakten er avlevering fra vann.

De aller fleste hunder vil gjerne riste seg med en gang de kommer opp fra vannet. Det kan de ikke gjøre. Det er jo fordi det kan være en skadeskutt fugl de henter opp fra vannet, og den skal avleveres med en gang. Dersom hunden skal riste seg, legger den fra seg viltet eller dummyen, og det er ikke greit.

Jeg og Sol har ikke fått det helt til. Jeg skulle ønske jeg hadde en skikkelig plan helt fra starten, men jeg har ikke visst helt hvordan jeg skulle få det til og alle hunder er forskjellige så det som funker på en hund funker ikke nødvendigvis på alle.

Litt av problemet hos Sol har vel vært at hun ikke har hatt den store motivasjonen til å komme inn til meg og avlevere. Hverken på land eller fra vann. Det har vi jobbet mye med de siste ukene, derfor tenkte jeg vi kunne prøve litt med avleveringer fra vann igjen nå.

Vi tok turen til Hovdevatnet for å trene litt i dag. Det er litt kaldt enda og ikke helt ideelt for å trene anti-ristetrening, men men… Dess kaldere det er i luften og i vannet, dess større sjanse er det for at hunden vil riste seg.

Jeg hadde med fiskekaker som belønning og startet nærme vannet for at hun skulle lykkes slik at jeg fikk belønnet det jeg ville ha. De to første gangene ristet Sol seg omtrent før hun kom opp av vannet. Jeg brukte mye lokking i starten for å hjelpe henne til å komme til meg med dummyen, den tredje gangen fikk hun det til og hun fikk belønningen sin.

Så økte jeg avstanden litt til, og det gikk fortsatt bra. For en herlig følelse når det går bra! Jeg økte enda litt lenger og hun greide det også. Så fornøyd med lille super-Sol.

Deretter gikk jeg litt tilbake på avstanden, men sto helt stille uten å lokke på henne. Lille Sol avleverte i hånden da også. Johooo det er så gøy!

                     

Jeg er kjempefornøyd med Sol i dag. Dette er noe som har hengt over meg en stund, man har ikke sjanse på noen 1.premie på jaktprøve dersom hunden ikke kan avlevere uten å riste seg. Nå ser jeg endelig lyset i tunnelen.

You may also like...

1 Response

  1. Prima sier:

    Grattis med fremgang:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.