Gode pauserutiner med bur

Jeg ble inspirert til å tak i burtreningen igjen etter å ha lest det siste nummeret av Canis bladet. Der sto det en lang og utfyllende artikkel om det å bruke buret som pauseplass for hunden under trening. Det var også grundig forklart med tekst og bilder hvordan man gikk frem med innlæringen. Sara har trent litt på bur tidligere så jeg slapp å starte helt på scratch. Det som er viktig for meg er at hun skal lære at i buret skal hun senke stressnivået og slappe av, dette er en fin måte og skille mellom trening og pause for henne. Det er også en fin måte for å lage gode pauserutiner for deg og hunden. Med gode pauserutiner blir også treningen mer effektiv.

I artikkelen skriver Theresa Zamastil at det å bruke buret på trening er en fin måte for å hjelpe hundene å ligge på det stressnivået som er ønskelig for å være mottakelig for trening og læring. Buret skal fungere som en av/på knapp for hunden. Sara slappet godt av i buret fra første treningsøkt så det er jeg veldig fornøyd med. Etterhvert skal jeg lære henne at åpen burdør betyr at det er en liten pause i treningen og at hun når som helst kan bli ropt ut igjen. Når burdøren lukkes betyr det at det er en lengre pause så hun kan legge seg ned og slappe av.


Venter på fri-kommando

Det som er viktig og få fram er at hunden skal synes det er gøy å få beskjed om å løpe til buret, da blir det mer effektivt å bruke det under trening.

Når hunden først har lært dette kan buret tas med når man skal på besøk der det er mange barn eller kanskje noen som ikke liker hunder så godt. Det blir lettere for hunden å legge seg ned og slappe av i fremmede omgivelser når den får ligge i et velkjent bur. Jeg kommer til å ta med buret rundt i mange forskjellige miljø for å lære henne at i buret skal hun slappe av uansett.

Slik ser dere hvordan jeg gikk frem under innlæringen:

Det neste steget blir å legge til forstyrrelse mens hun ligger i buret med åpen burdør, hun skal kunne ligge frivillig i buret samtdig som andre hunder trener utenfor. Jo større forstyrrelser jo bedre godbiter som belønning for å ligge. Hunden skal synes at det er gøy med forstyrrelser!

Følg oss på facebook for oppdateringer og nye blogginnlegg LINK HER

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.