Friske og glade hunder

Hundene mine har vel alltid vært glade.

Flattene er virkelig gledesspredere, men de siste dagene har jeg merket på Sara at hun er om mulig enda gladere enn før.

IMG_8232 (426x640)

På onsdag var vi hos dyrekiropraktor Harriet Havnegjerde igjen, dette var Saras tredje behandling og det var 2 uker siden sist gang. Sara har jo begynt å bli godt kjent i lokalene til Dyresenteret i Ålesund nå og det er så godt å se at hun sprer så mye glede når vi er der.

Vi går en del rundt i butikk-lokalene for å se på bevegelsene hennes før og etter behandling og hun blir så glad når hun ser de ansatte der. Tidligere har Sara vært litt voldsom når hun skal hilse, men nå har treningen vi har gjort på det hjulpet så bra at selv om hun er glad og full av energi så hilser hun på en veldig høflig måte og vil egentlig bare ha kos av alle. Alle fire potene holdes på bakken og hun oppfører seg så fint. Det er ingen tvil om at hun trives på disse behandlingene, selv om det sikkert ikke er så veldig behagelig med all trykkingen og klemmingen. Hun fikk også massasje på rygg og bekken og det synes hun var veldig godt.

Vi fikk igjen høre av Harriet at hun har respondert overraskende bra på behandlingene, og det er egentlig helt utrolig siden hun har hatt disse låsningene veldig lenge. Ryggen er nå helt rett istedet for å være stiv og krumbøyd slik den har vært tidligere og hun har gode bevegelser i hoftepartiet når hun går. Nå svinger hofta fra side til side under gange og det skal den gjøre. Mye av grunnen til at hun har hatt så god effekt er nok at vi har vært flinke til å ta det mer ro og har brukt back on track-dekkenet konsekvent før og etter aktivitet.

IMG_8290 (640x423)

Sara er fortsatt litt stiv i ryggen, så hun fikk løst opp litt denne gangen også. Men det er bare bagateller i forhold til slik hun var da hun kom første gang. Vi skal ikke tilbake før om 5 uker og jeg er så fornøyd og glad over at Sara endelig kan bevege seg skikkelig uten å kjenne på stivhet og smerte.

Sol hadde sin første behandling på onsdag. Jeg har ikke hatt mistanke til noe hos henne, men hun er en veldig aktiv hund som hopper og løper mye. Så jeg ville at hun skulle sjekke at alt var som det skulle.

Hun kikket litt på Sol under gange først og la merke til at hun var litt stivere på venstre side av hofte enn høyre. Hun kunne se at hun ikke fullførte bevegelsen skikkelig ut til venstre side. Så fikk Sol komme opp på bordet. Da hun begynte å undersøke henne kjente hun at hun hadde en låsning i nakken som hun fikk løst opp. Hun hadde også litt det samme som Sara, en stivhet i høyre skulder som hadde forplantet seg diagonalt bakover til venstre hofte. Der var det en låsning som hun også fikk ordnet.

Sol var faktisk flink til å stå stille hun også, selv om hun jo er så full av glede og energi at hun ikke helt vet hvor hun skal gjøre av seg. Harriets kommentar var “Er hun slik hele tiden?” Sol er Sol.

IMG_2734 (426x640)

I dag hadde jeg med Sara til Ørsta for å trene litt lydighet. Vi trente på en helt ny plass, med sjø på den ene siden og bil- og gangvei på andre siden. Det var også gressunderlag og det må vi trene mye på, for vi har nesten bare trent på grus.

Jeg synes Sara oppførte seg helt eksemplarisk i dag og var ikke påvirket av hverken bilkjøring eller nye omgivelser. Vi varmet opp med lek og back on track-dekkenet på for å få i gang både kropp og hode.

Vi jobber fortsatt med neddekken til flatdekk. Jeg er nå veldig nøye på kriteriene, og dersom hun ikke smeller ned på første kommando feiler jeg henne og frister veldig med belønningen hun ikke fikk. Hun skal også ligge helt bent, så dersom hun vrir kroppen inn mot meg er det ikke godkjent.

IMG_8248 (640x423)

Deretter var det pause og så rett på fri ved fot. Den øvelsen er først i programmet og den er så viktig å få til bra, jeg bygger derfor høye forventninger til den øvelsen. Det begynner tydeligvis å virke for i dag var hun så forventningsfull at det boblet litt over og hun måtte nyse litt og riste seg så vendingen vår ble helt ødelagt. Men så lenge det kommer av forventning og glede, gjør det meg ingenting.

IMG_8283 (427x640)

IMG_8232 (426x640)

IMG_8236 (427x640)

IMG_8238 (640x428)

IMG_8282 (640x427)

Så trente vi på ruta. Den er et evighetsprosjekt føler jeg og det er så utrolig mange forskjellige innlæringsmetoder. Jeg bruker en blanding av å sende henne gjennom ruta og å belønne mye for at hun stiller seg langt bak. Sara har ofte en tendens til å snu seg for tidlig. I dag fungerte det veldig bra.

Så repeterte vi forskjellen på stå og dekk under marsj. Det kan være en utfordring i klasse to siden øvelsene starter helt likt. Sara har hatt en periode nå der dekk under marsj ikke har fungert, men nå har vi fått den på plass igjen. Og hun skiller nå fint mellom kommandoene, i tillegg var den raske nedekken hennes i dag nydelig fin!

IMG_8227 (640x427)

Jeg vet ikke om det bare er innbildning, men jeg synes Sara er enda gladere og mer spretten enn hun har vært før. På treningen i dag var hun bare helt herlig og holdt ikke igjen på noe. Jeg tror kiropraktor-behandlingene har gjort veldig mye bra for henne.

IMG_8267 (640x426)

                         

Etter treningen roet vi ned med Back on track-dekkenet på så hun fikk ut melkesyren i musklene før hun skulle legge seg i bilen.

IMG_8249 (640x427)

IMG_8294 (640x427)

Sol fikk også trent litt i dag. Vi trente utenfor butikken og det var mye vind så det var litt vel vanskelig for Sol som gjerne vil få med seg alt. Jeg la lista lavt slik at hun lyktes og jeg fikk belønnet bra.

Det er så gøy at det har gått et lys opp for henne i forhold til rette strekker i fri ved fot, og hun holder nå en fin posisjon i noen skritt.

                         

Etterpå fikk hun være med på joggetur opp til Høgetua.

12046674_10153543729515661_4840174299305991452_n

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.