Fri ved fot

Fri ved fot er en øvelse vi aldri blir ferdig med.

Da jeg trente inn Sara sin fri ved fot tenkte jeg ikke over posisjon i det hele tatt. Jeg har jobbet mye med å flytte henne lenger bak, og det har blitt mye bedre. Vi jobbet også en stund med låst hodeposisjon i vendingene så de skal se bedre ut, men etter en lang treningspause så må det repeteres.

IMG_2345 (425x640)

Jeg filmet en trening der vi fokuserte mye på fri ved for bare for å få se skikkelig hvordan det ser ut nå og å prøve å finne ut hva jeg vil forandre på. Jeg må bestemme meg for et kriterie og være konsekvent på det. Jeg tror det kriteriet må være at hun låser hodet i en fast posisjon i forhold til foten min, både på rette strekker og i vendinger.

IMG_2335 (426x640)

Jeg brukte også litt vom & hundemat som avstandsbelønning i dag for å kvalitetssikre posisjonen. Sara er helt vill etter det og havner ofte litt langt frem når vi går mot belønningen og kan få litt dårlige vendiger når vi snur bort fra belønningen osv, men denne gangen var hun veldig flink og jeg fikk belønnet når vi gikk mot belønning samtidig som hun holdt posisjonen perfekt.

Dersom hun har en dårlig posisjon avbryter jeg bare og starter på nytt.

Jeg har i hvert fall fått frem gleden i denne øvelsen for henne, og det er jo det viktigste. At hun er konsentrert og utholdende og synes det er gøy. Pirkearbeid på posisjon er jo egentlig bare kjekt å holde på med, frem med klikkeren igjen!

                         

You may also like...

2 Responses

  1. Vilde sier:

    Sara går ikke, hun danser! Elsket denne lille snutten, perfekt melodi til en dansene flat. Så flinke dere er!

    • Lill-Iren sier:

      Hehe, ja det er det hun gjør 🙂 og hun skal få lov til det så lenge hun holder hodet sitt i ro 😉 I dag hadde jeg den første treningen med “låst hode” og det gikk så bra! Gleder meg til å filme igjen i slutten av uken for å se hvordan det ser ut da 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.