Fri ved fot-trening på tur

En ting jeg skal bli flinkere til fremover er å ta med lydighetstreningen på tur.

Jeg kom over en veldig fin blogg i helgen, Kennel Blågul, der leste jeg i et innlegg at hun trente nesten all utholdenhetstrening på fri ved fot på tur. Det er jo kjempelurt, du får gått lange strekker og det er ofte mye forstyrrelser og ting som hundene har lyst til å følge med på.

Jeg sliter også litt med å motivere meg til å gå tur langs veien, jeg synes det blir så kjedelig. Av og til er det vanskelig å ta turen i skogen, hvis det er mørkt eller for mye snø. Så dersom jeg får trent lydighet samtidig som jeg går tur, tror jeg det blir lettere å gå tur på de “kjedelige” plassene også.

IMG_5633

Planen i dag var å trene nettopp utholdenhet på fri ved fot. Da jeg startet treningen merket jeg at posisjonen hennes ikke var helt bra, hun falt litt tilbake til gamle vaner og gled ut med bakparten. Jeg så det enda tydeligere på filmen da jeg kom hjem. Så på neste tur blir det tilbake til å trene riktig posisjon. Det er vel bare et tegn på at det å plutselig trene lydighet på tur er litt uvant og vanskelig. Og det er jo kjempebra at jeg får frem dette problemet her, for det er stor sjanse for at bakdelen glir ut i konkurranse sammenheng også.

Jeg var veldig fornøyd med fokus og utholdenhet på henne. Det er ikke så lett å omstille seg til å plutselig gå i treningsmodus på tur, så jeg synes hun var flink. Nyttig trening det også.

Jeg trente også litt vendinger, det er først og fremst “venstrevending” og “helt om holdt” som er vanskelig for henne. Jeg merket også godt i dag at hun sliter litt med bakpartskontrollen. Det er jo veldig lenge siden vi har trent på det og jeg visste jo strengt tatt ikke helt hva jeg drev med, så jeg belønnet mye jeg ikke skulle belønnet. Så nå blir det fokus på bakpartskontroll fremover, hun må bli flinkere til å jobbe seg lenger bak og inntil meg i vendinger. Jeg synes hun kom seg mye bare på de få minuttene vi trente på tur i dag, så nå skal jeg virkelig få trent inn vendingene skikkelig.

Når jeg trener på pirkearbeid som bakpartskontroll er jeg avhengig av klikkeren for å få belønnet akkurat når hun flytter bakbeina slik hun skal. Nå gjelder det bare å huske på å ta den på med i lommen på tur fremover. Kjempegøy å trene på bakpartkontroll med klikker igjen forresten, det minnet meg om den tiden da jeg drev å trente inn alle grunnferdighetene i “Lydighetstrening i teori og praksis” for to år siden. Rart å tenke på at det allerede har gått 2 år siden jeg kjøpte Sara.

                   

You may also like...

2 Responses

 1. Hej,

  Tack detsamma, väldigt fin blogg har du med och jätte fin flatte! 🙂

  Oj, klurig fråga men ska försöka besvara den utifrån mina erfarenheter och tankar. Först och främst tycker jag väldigt mycket om både flattarna och jaktgoldens, två helt underbara raser! Både raserna är väldigt lättsamma, glada och sociala dock så upplever jag att flattarna mognar senare samt att det är mer flamsiga än jaktgoldens.

  Stella min jaktgolden har väldigt mycket motor och det är full fart utomhus, hon tycker att allt är roligt; apportering, lydnad, spår, agility samtidigt som hon är väldigt lugn inomhus. I mina ögon är hon en väldigt lättsam liten tik. Ludwig min flatte han har knappt någon motor och han tycker inte att arbeta är så roligt, så därför skulle jag vara väldigt noggrann om jag skulle köpa en till flatte att köpa en flattevalp från jaktlinjer så att jag skulle få mer motor. Samtidigt som han inte har så mycket motor har han ganska lätt till stress och det upplever jag också generellt att flattarna har mer stress än jaktgoldens. Jaktgoldens har verkligen tagit mitt hjärta med storm och jag skulle verkligen rekommendera en jaktgolden, även om flattarna också är mysiga. Om du har mer frågor så fråga på, jag svara så gärna! Lycka till med allt!

  Hälsningar Linda, Ludwig och Stella

  • Lill-Iren sier:

   Tusen takk for utfyllende svar 🙂 Jeg har også det sammen inntrykket i forhold til motor og arbeidslyst hos flatten, derfor er det bare jaktlinjer som er aktuelt for meg i fremtiden. Selv om jeg er veldig fornøyd med arbeidslysten på flatten jeg har nå 🙂
   Jeg har problemer med stress på min flat, men jeg vet ikke hvor mye det ble jobbet og trent i forhold til stress fra hun var valp siden jeg ikke kjøpte henne før hun var 10 mnd. Mye kan nok forebygges ved fokus på passivitetstrening, miljøtrening osv.
   Jeg synes det er så vanskelig siden jeg aldri har møtt en flat avlet etter jaktlinjer, men jeg følger bloggen http://www.jessikashundliv.se/blogg/ og hun er veldig fornøyd med sin jaktlinje-flat både i forhold til stress, motor, konsentrasjon osv. Jeg er helt sikker på at en jaktgolden hadde passet meg veldig bra, men så synes jeg kanskje flattene har fått litt ufortjent dårlig rykte på seg for å være vimsete og stessete så jeg får litt lyst til å motbevise det også 😉
   Det er et vanskelig valg, men tusen takk for at du delte dine erfaringer 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.