Fredag

I dag var det jakttrening som sto på planen.

Jeg forsov meg så jeg fikk ikke tatt en treningsøkt alene slik planen var, så da var det bare å tilpasse så barna kunne være med.

Det har vært lite jakttreningen den siste tiden så vi trengte litt repetisjon på fløytesignalene, ellers er det linjetaket jeg kommer til å fokusere mest på fremover. Det synes jeg er vanskelig å få til, så det har blitt nedprioritert. Linjetak vil si å kunne sende hunden ut i en rett linje til hunden får en annen beskjed. Det er vanskelig å få hunden til å løpe i en rett linje og det er vanskelig å få hunden til å løpe uten å slå ut i søk underveis. Det er først når man får til et fint linjetak at jakten blir skikkelig gøy. Da kan jeg begynne å sette sammen både stoppsignal og søkssignal når jeg har sendt Sara ut dit jeg vil ha henne.

I dag brukte jeg en kjegle som hjelpemiddel. Når vi begynner med så lange avstander synes jeg ikke det fungere med musematte som target, den er vanskelig å få øye på og hunden kan slå ut i søk for å finne den. Jeg vil få til enda lengre avstand enn jeg greide i dag med kjegla, før jeg begynner å sende henne ut uten kjegle.

Jeg synes Sara jobbet veldig bra i dag, så lenge hun vil og prøver er det bare gøy selv om ikke alt sitter enda. Vi tok et lite feltsøk på slutten også.

IMG_0363

IMG_0364

Så tok vi helg sammen med resten av familien på lekeplassen:

IMG_0367

IMG_0407IMG_0409

IMG_0412

IMG_0417

IMG_0427
IMG_0428
Det ble en fin start på helgen da jeg fikk publisert mitt første bilde i Retrievernytt. Dette er et av mine favorittbilder, bildet av meg og Sara som ser utover Romsdalsalpene:

IMG_0438

IMG_0439

Her er filmen fra ettermiddagens trening:

                        

You may also like...

2 Responses

 1. Elise sier:

  Det ser jo ut som en veldig bra start da på linjetak!! 🙂 Det er artig å trene jakt, men ja det er enkelte ting som er litt vanskelig å lære inn. Men å bruke kjegle var jo lurt. ellers så har jeg prøvd å gjøre det på en smal rett sti.. og det har gått sånn nogelunde, men ikke 100 %..

  Bra måte å belønne på.!

  God helg 🙂

  • Lill-Iren sier:

   Tusen takk:) ja jeg fikk tips om å bruke skistav eller lignende slik at det er mer synlig på lang avstand. Jeg vil ikke bruke dummy eller godbitskåler for da begynnet sara å søke med en gang.
   Ja linjetaket er nok noe av det vanskeligste tror jeg, men det gikk jo ganske bra til å være første gang så nå får vi bare øke avstanden:)
   Jeg er så misunnelig på deg som har fått en liten flattegutt i hus, kos dere og god helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.