Fra svakhet til styrke

Fellesdekk er vår svakeste øvelse i lydighetsprogrammet. Er det en øvelse jeg skulle ønske jeg kunne trylle bort, så er det den! For det første er Sara er aktiv hund med høyt aktivitetsnivå, det å ligge stille er derfor ikke det morsomste hun vet. For det andre er det å være rolig rundt andre hunder noe som er veldig vanskelig for henne. Under fellesdekk-øvelsen må hun ligge stille i flere minutter med fremmede hunder liggende et par meter unna.

Jeg har jobbet veldig lenge med å få henne til å forholde seg rolig under passeringer av andre hunder på tur. Jeg har fokusert mye på ro, blant annet ved hjelp av omvendtlokking, og har brukt “se der”-leken når vi har møtt hunder. Hun har nå kommet så langt at hun stort sett kan gå løs ved min side forbi hunder. Det gjenstår fortsatt mye trening for at dette skal bli naturlig for henne, hun har fortsatt aller mest lyst bort til alle hunder for å leke.

Hun har kommet såpass langt at jeg vil ta tak i treningen på fellesdekk igjen. Jeg har bestemt meg for å gjøre fellesdekken til vår sterkeste øvelse, den skal med andre ord overtrenes. Både med lengde, avstand til meg og avstand til hundene som ligger sammen med henne.

Det første jeg startet med i dag var enkeltdekk med forstyrrelse. Jeg må være helt sikker på at hun kan ligge lenge til tross for forstyrrelser før jeg introduserer hunder.

Her er dagens treningsvideo:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.