Fotografering av hund

Da jeg fikk min første hund, Sara, ble jeg veldig interessert i å ha med kameraet når vi var på turer sammen. Jeg leste litt grunnleggende om innstillinger og bruk av speilreflekskamera på nettet før jeg begynte å teste på egen hånd.

Morgentur opp til Varden. En av de første turene der speilreflekskameraet var med, og jeg ble overrasket av det mest fantastiske lyset. Hele turen opp føltes helt magisk. Nysnø og fantastisk fotolys.

Jeg merket at jeg elsket å være kreativ med kameraet. Man blir veldig oppmerksom på omgivelsene rundt seg når man ser etter fine bakgrunner, kule ting hunden kan balansere på osv. Noen tenker kanskje det blir omvendt, at man ikke greier å nyte turen og omgivelsene når man er mer opptatt av bildene av turen. Men jeg følte jeg var mye mer tilstede når jeg var aktiv og kreativ med kameraet mitt. Når du merker noe gir deg energi og glede, er det som oftest noe du bør fortsette med.

Tur til Bolsøya med hele familien + mamma og pappa, bålgrilling og lek i fjøra. Igjen en fantastisk strand og et fantastisk lys. Sara oppførte seg eksemplarisk selv om det var mange barnefamilier rundt oss. Vi var der i mange timer.

For hvert av disse bildene husker jeg så utrolig godt turen og dagen, lyset rundt oss, selv om det er nesten 7 år siden disse ble tatt.

Sara hadde akkurat begynt å trene inn flatdekk og jeg tok henne med ut på verandaen for å se om det kunne bli noen fine bilder av det. Det var sent en varm sommerdag og det var veldig fint fotolys.

Det enkleste er motiver som står stille, da er det lettere å stille inn riktig lys og man har mer tid til å teste litt. Når jeg følte jeg mestret det begynte jeg å prøve å ta mer bilder av Sara i fart.

Man finner vel ikke bedre turselskap enn dette. Går ikke an å være i dårlig humør når man er sammen med en hund som utstråler glede av å få være med på tur.

Så begynte vi å leke oss med selvutløseren. Sara utviklet seg til å bli den perfekte fotomodell.

Her med orkesterplass til utsikten over Sunnmørsalpene

Jeg har fått en del spørsmål fra lesere om jeg kan lage et innlegg der jeg forklarer hvordan jeg går frem for å ta så fine bilder av hundene.

Sara, den fineste av dem alle <3

Jeg føler ikke jeg kan nok teori til å lage et blogginnlegg om fotografering, ikke har jeg det mest fancy utstyret og ikke redigerer jeg bildene mine heller. Jeg har bare prøvd meg frem og testet ut kameraet.

Grunnen til at jeg begynte å tenke på fotografering i dag, var at jeg hørte på en episode av podcasten “Hundpodden med Kicki & Fanny”. Der var det veldig mange interessante episoder, anbefales. Men den ene var et intervju med Åsa Jakobsson om hundefotografering. Hun fortalte masse spennende om innstillinger på kameraet, hvordan man får hunden til å se bra ut, triks man kan trene inn som ser bra ut foran kameraet osv.

Den største pøbelen som noen gang har bodd i dette huset, flyttet inn i 2015.

Etter å ha hørt på episoden med Åsa Jakobsson fant jeg også ut at hun hadde blogg! Der hun skriver innlegg med masse spennende teori om hvordan hun går frem for å fotografere hunder. Så siden jeg ikke føler meg kompetent til å skrive et innlegg om dette selv, vil jeg tipse dere om den. Bloggen Kelpiephoto finner du her.

Hun skriver blant annet et eget innlegg om hvordan man fotograferer svarte hunder, hvordan du skal bruke lyset, hvordan du stiller inn kameraet for å ta bilder av hunder i fart osv.

Jeg ble veldig motivert til å lære meg enda mer om fotografering, det er mye jeg ikke kan enda. Og for dere som ikke har blitt bitt av fotobasillen enda, det anbefales virkelig. Det selges mye brukt fotoutstyr på nett så det trenger ikke være en dyr hobby, og du sitter igjen med de mest fantastiske minner å se tilbake på.

et av de siste bildene av Sara

Jeg har begynt å tenke ut litt kule ting jeg kan lære Sol som kan være gøy å bruke når man skal ta bilde.

Å sitte bamse er et kult triks, dette vil jeg jobbe videre med slik at hun kan holde posisjonen selv om jeg forsvinner bak kameraet. I dag bruker jeg “omvendtlokking” for å holde henne i posisjon.

Vi begynte å trene inn det å sette snuten mot munnen min og fryse den der. Det kan man også lære mot kinnet f.eks. Det at hunden legger hodet på skulderen din er et nyttig triks å kunne når man skal ta bilder av dere to sammen.

av og til blir det veldig fristende med tungekyss for en flat

Kamera og foto er gøy, det er bare å bruke kreativiteten og leke seg!

You may also like...

4 Responses

  1. Älskar bilderna och ÄLSKAR Åsa! Hon är så himla grym, både på foto men också att förklara så man fattar <3 Ska lyssna på podden ikväll, har inte prioriterat det men nu fick jag verkligen lust 🙂

  2. Øyvind sier:

    Så fin hund, og så flotte bilder! Du har nok rett i det med at det er nok å ha en virkelig interesse og prøve seg frem for å bli god.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.