Flink hund, dårlig eier

I dag tok vi en tur til Ørsta for å miljøtrene litt.

Jeg synes Sara har blitt så flink til å slappe av de siste gangene vi har vært i bymiljø.

IMG_3781 (800x507)

10398706_10152589307040661_5552671889350325188_n

IMG_2822 (800x533)

Derfor ville jeg trene litt lydighet i dag for å se hvordan hun taklet det. Hun var ganske rolig da hun kom ut av bilen utenfor kjøpesenteret i dag. Vi varmet opp litt før jeg kjørte en enkel innkalling. Etter den fikk hun en porsjon vom & hundemat som belønning, Tanken var at hun skulle forbinde nye steder med enkle lydighetsøvelser med høy belønningskvalitet.

Jeg hadde ikke med meg godbiter, bare leker. Jeg hadde egentlig ikke tenkt å trene så mye mer, men så var hun så fin og fokusert at jeg bestemte meg for å trene litt til.

Jeg angret veldig på at jeg gjorde det. Hun var veldig konsentrert og hadde et mye lavere stressnivå enn hun har hatt tidligere i slike omgivelser, men jeg følte ikke jeg fikk belønnet nok for den gode jobben hun gjorde. Hun er fortsatt ikke helt komfortabel i dette miljøet så hun greier ikke å engasjere seg 100&% i leken, så jeg følte rett og slett at jeg ikke fikk belønnet så bra som jeg ville.

Hadde jeg hatt med gode godbiter kunne vi hatt en kjempefin treningsøkt selv om det var et vanskelig og ukjent miljø for henne. Så nå må jeg rette opp dette neste gang.

Det var et kjempefremskritt for henne at hun greide å være så fokusert her enda jeg ikke ga henne noe særlig tid til å “lande” etter at hun kom ut av bilen, men så ødela jeg det litt med å stille for høye krav til henne. Hun må ha litt mer trening i slike omgivelser før vi kan belage oss bare på lek som belønning her.

Så vi må ta en tur hit med masse hjortelever som belønning.

                         

You may also like...

2 Responses

  1. prima sier:

    Så mye flinkere hun er blitt til å slappe av, bra jobba.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.